Goed nieuws: Nederlandse bedrijven gaan mondkapjes maken

Het tekort aan mondkapjes blijft een probleem waar nog steeds geen oplossing voor is gevonden is. Nu hebben filterproducent Afpro in Alkmaar en beddenfabrikant Auping in Deventer besloten hulp te bieden door middel van productielijnen te onwikkelen voor hoogwaardige mondneusmaskers, aldus bevestigt door topman van Auping Jan-Joost Bosman.

Momenteel zijn er uit het buitenland 30 miljoen mondkapjes besteld, maar helaas kan het nog een tijd duren voordat deze in Nederland zijn aangekomen. Daarnaast zijn deze mondkapjes niet allemaal voorzien van EU geldende kwaliteitscertificaten, wat betekent dat ze niet allemaal optimaal gebruikt kunnen worden.

Topman van Auping Jan-Joost Bosman had hier vervolgens het overige op te zeggen:
“We hebben de kennis en kunde om gecertificeerde en hoogwaardige maskers te maken, maar we hebben een speciale machine nodig om de productielijn op te zetten. We hebben een machine op het oog die we ook later kunnen gebruiken als we ons weer volledig op het maken van matrassen focussen. Die machine moet binnen een paar weken klaar zijn voor gebruik. Tot die tijd maken we de kapjes met de hand om zo in ieder geval aan de eerste noodvraag te kunnen voldoen.”

Tot slot laat Jan-Joost Bosman weten er geen geld op te willen verdienen. De kosten die gemaakt worden zullen inzichtelijk zijn voor de overheid om de transparantie te waarborgen. Wat een geweldig initiatief van Auping en Afpro. Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de comments

Bron: NOS

Laat een reactie achter

Scroll naar boven