Gerard Spong onthult zeer heftig nieuws: ”Ik heb het risico genomen”

Gerard Spong onthult zeer heftig nieuws: ''Ik heb het risico genomen''

Een van Nederlands meest bekende strafpleiters, Gerard Spong, heeft tegen het Algemeen Dagblad een schokkende onthulling gedaan. Het coronavirus had hem afgelopen voorjaar zo erg te pakken, dat hij in coma moest worden gebracht en ”aan de dood is ontsnapt”.

Het ging helemaal mis voor Spong in maart van dit jaar. Toen hij ziek werd, besloot Spong in eerste instantie even af te wachten. Eenmaal bij de huisarts kreeg hij direct een doorverwijzing naar het ziekenhuis waar hij op de verpleegafdeling kwam te liggen.

Gerard Spong onthult zeer heftig nieuws: ''Ik heb het risico genomen''

Vanaf daar werd Gerard al snel overgebracht naar de intensive care. ”Het zuurstofgehalte in mijn bloed was slecht en ik kon moeilijk ademhalen. Ik had 25 procent kans om te overleven. Voordat ik in coma werd gebracht en werd geïntubeerd, kreeg ik een gesprek met een arts die mij vroeg tot hoever ik vond dat ze mochten gaan met de behandeling. Want de kans bestaat natuurlijk dat je daarna als kasplantje in een verpleeghuis eindigt. Maar ik heb toch vrij snel geantwoord: ‘Dokter, ga tot het uiterste.’ Ja, het risico op een verpleeghuis nam ik dan maar”, aldus de advocaat tegen de krant.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven