Dierenrechtenclub wil verbod op hobbelpaarden in draaimolens

Dierenorganisatie wil verbod op hobbelpaarden in draaimolens

Dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) wil dat er afscheid genomen wordt van paarden en andere dieren in draaimolens. Volgens PETA vieren carrousels met een dierenthema de ‘uitbuiting van bewuste wezens’.

Alle dieren eruit

Adviseur Janne Hogervorst van PETA Nederland vindt het niet langer van deze tijd om dieren te exploiteren voor vermaak. Door draaimolens krijgen kinderen het gevoel dat dieren puur voor plezier gebruikt worden. Hogervorst wil bijvoorbeeld dat de Efteling de dieren uit carrousels haalt.

Dierenorganisatie wil verbod op hobbelpaarden in draaimolens

Hogervorst wil niet alleen dat paarden uit carrousels worden gehaald. Ook mag jouw kind niet meer genieten van een ritje op een hardplasticen giraf en/of olifant.

Peta wil dat dieren vervangen worden door vliegtuigjes, bulldozers, ruimteschepen, regenbogen, vallende sterren en bezems.

‘Tijden veranderen’

PETA zegt te begrijpen dat mensen het erg ver vinden gaan en dat mensen hier niet blij mee zijn. ”Maar tijden veranderen.” De organisatie geeft toe dat het een beetje ‘hun stijl’ is om licht te provoceren, met als doel de discussie aan te zwengelen.”

Maar wat moet dan gebeuren met andere speeltoestellen, zoals de wipkip? ”We zitten in de praktijk toch ook niet op kippen? Dat is minder erg, omdat het niet strookt met de werkelijkheid. Maar ook de wipkip geeft een verkeerd signaal af dat wij de dieren gebruiken voor amusement.”

Efteling gaat nadenken

De Efteling heeft inmiddels gereageerd op het voorstel van PETA. Het pretpark in Kaatsheuvel noemt het ‘interessant om te volgen’. Een woordvoerder hecht veel waarde aan organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn. Er wordt niet uitgesloten dat er in de toekomst iets gaan veranderen.

Het pretpark zegt de ontwikkelingen nauwlettend te zullen blijven volgen. Vanuit de politiek reageert Caroline van der Plas kort: ‘Knotsgek’.

Scroll naar boven