Nu ook rollerbank voor de e-bike: opgevoerd is een dikke bekeuring

Nu ookrollerbank voor de e-bike: opgevoerd is een dikke bekeuring

Bij de feestelijke lancering van een gloednieuwe rollerbank in Amsterdam, zijn direct vijf fietsers op de bon geslingerd. Volgens een agent was hun elektrische voertuig opgevoerd.

Nieuwe rollerbank

Op oude rollerbanken konden alleen brom- en snorfietsen gecontroleerd worden. Gisteren werd in onze hoofdstad de nieuwe rollerbank gelanceerd (en ook direct in gebruikgenomen). Vanaf nu kunnen er dus ook elektrische fietsen, speedpedelecs en fatbikes op.

Zoals gezegd waren de oude rollerbanken niet meer van deze tijd. Door ze toekomstbestendig te maken, kan er meer en beter gecontroleerd worden.

Nu ookrollerbank voor de e-bike: opgevoerd is een dikke bekeuring

Een elektrische fiets mag niet harder dan 25 kilometer per uur. Wanneer je een speedpedelecs bezit, is de trapondersteuning tot 45 kilometer per uur toegestaan. De p0litie heeft het idee dat mensen ze stiekem opvoeren en tijdens de eerste controle is dat inderdaad gebleken.

Enorme boete

Een meisje dat nietsvermoedend op een fatbike door de stad reed, zag ineens een motoragent opduiken. Haar fiets werd op de rollerbank gezet en inderdaad: hij gaat 12 kilometer te hard.

Het meisje heeft een bekeuring gekregen van 290 euro. Niet mis dus. Mocht ze opnieuw gepakt worden, dan krijgt ze weer een boete van 290 euro. Bij de derde keer wordt de fatbike afgepakt.

Grote opkomst

Een woordvoerder laat weten dat er steeds meer elektrische voertuigen gesignaleerd worden. Dat gaat helaas ook gepaard met een hoger aantal incidenten.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) noemt het opvoeren van fietsen ‘levensgevaarlijk’. Zeker wanneer ze boven de 50 kilometer per uur uitkomen, wordt het voor automobilisten heel moeilijk om te anticiperen op de snelheid van de fietsers.

247 nieuwe rollerbanken

Voor de ’toekomstbestendige’ rollerbank was het moeilijk na te kijken of elektrische fietsen opgevoerd zijn. Er moest zelfs een forensisch expert worden opgeroepen, die het rijwiel uit elkaar moest halen.

Om die reden zijn er geen cijfers van het aantal fietsen dat is opgevoerd door de eigenaren. In ieder geval wordt het hen vanaf nu een stuk lastiger gemaakt.

Er zijn namelijk 247 nieuwe rollerbanken gemaakt, en verspreid over het land. Vanaf april of mei zullen ze overal in gebruik worden genomen.

Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen!

Scroll naar boven