De benzineprijzen in België schieten vanaf morgen hard omlaag

a man pumping gas into his car at a gas station

Goed nieuws voor inwoners van de grensprovincies Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. De brandstofprijzen in België dalen aanzienlijk, wat tanken over de grens aantrekkelijk maakt. De prijzen aan de Belgische pompen zullen woensdag tussen de drie en zeven cent per liter lager zijn.

Brandstofprijzen in België

Vanaf woensdag kun je aan Belgische pompen profiteren van voordelige brandstofprijzen. Een overzicht van de nieuwe tarieven:

  • E10 brandstof kost slechts 1,77 euro per liter.
  • Voor E5 brandstof betaal je 2,00 euro per liter.
  • De dieselprijs daalt naar 1,93 euro per liter.

In Nederland liggen de brandstofprijzen aanzienlijk hoger. Hier betaal je bijvoorbeeld 2,25 euro per liter voor Euro95, wat 42 cent per liter meer is dan in België. Ook de dieselprijs in Nederland is met 2,09 euro per liter zeven cent duurder dan in België.

Let op bij tanken over de grens

Hoewel het prijsverschil aanzienlijk is, moeten automobilisten die over de grens in België tanken, rekening houden met mogelijke wachtrijen. De politie in Lommel, net over de grens bij Valkenswaard, gaat strenger controleren op automobilisten die het overige verkeer ophouden door lange wachtrijen bij tankstations. Overtreders kunnen een boete van 116 euro krijgen, waardoor het voordeel van goedkoper tanken snel kan verdwijnen.

Reden voor prijsdaling

De prijsdalingen in België zijn het gevolg van schommelingen in de noteringen van olieproducten en biocomponenten in brandstof op de internationale markten. In Nederland worden de brandstofprijzen op een andere manier bepaald, waardoor de prijzen naar verwachting niet zo sterk zullen dalen als in België, aldus Erik de Vries, directeur van de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE).

Scroll naar boven