Chantal rouwt om haar man, maar dan ontdekt ze een duister geheim

Chantal rouwt om haar man, maar dan ontdekt ze een duister geheim

De 42-jarige Chantal uit Heerhugowaard is haar man verloren. Mark was pas 48 jaar toen hij een om het leven kwam. Tijd om te rouwen kreeg Chantal niet, want terwijl ze het verlies een plek probeert te geven, komt ze achter een duister geheim.

Ongezond en stress

Chantal en Mark waren sinds 19 jaar getrouwd, en hebben twee kinderen. Het huwelijk is mooi en beiden zijn ontzettend gek op elkaar.

Ondanks hun mooie leven, heeft Chantal al een tijdje het gevoel dat er iets niet klopt. Maar wat precies? Dat weet ze niet.

Het laatste jaar leeft Mark volgens zijn weduwe ‘erg ongezond’. Ook had hij ‘veel stress’. Wanneer Chantal vraagt waarom haar man dagelijks tot diep in de nacht wakker is, maakt hij haar wijs dat hij aan het werk is.

”Ik geloofde hem, want ik had geen reden om hem te wantrouwen. Hij ging werken en kwam dan gelijk thuis. Eten deden we niet meer samen; hij zat vaak op zolder achter zijn computer.”

Online gokken

Chantal besluit het erbij te laten en blijft in de veronderstelling dat haar man heel hard werkt. Een belletje van haar zwager veranderd echter alles. Een duister geheim ontrafelt zich.

”Nadat mijn man was begraven, belde mijn zwager me op. Hij vertelde me dat mijn man flinke sommen geld had geleend en dat zijn schuld was opgelopen tot 160.000 euro. Toen ik vroeg waar dat geld voor bedoeld was, kreeg ik te horen: hij gokte elke dag.”

Chantal rouwt om haar man, maar dan ontdekt ze een duister geheim

”Ik heb hier nooit iets van gemerkt. Hij zat weliswaar altijd boven, at nauwelijks en had veel stress, maar ik kon de puntjes niet met elkaar verbinden.”

”Ook mocht ik nooit aan zijn laptop komen. Als ik in de buurt kwam werd hij achterdochtig en raakte hij in paniek. Toch is het voor mij heel hard aangekomen.”

Vertrouwen

”Ons huwelijk was altijd op basis van vertrouwen, eerlijkheid duurt het langst”, zegt Chantal. ”Hij was een accountant, een betrouwbare goedzak.”

”Ik vertrouwde hem met onze geldzaken. Ik denk dat hij het wilde oplossen, hij heeft dit nooit zo gewild, maar die kans is hem helaas ontnomen.”

160.000 euro

Chantal en Mark waren getrouwd en dus wordt Chantal aansprakelijk gesteld voor de totale schuld. De overwaarde van de woning moet gebruikt worden, waarmee schuldeisers kunnen worden afbetaald.

Het vrijgekomen bedrag is echter niet genoeg. ”Ik zal nog maanden, zoniet jaren moeten aflossen. Ik begrijp niet dat hij me zo heeft achtergelaten.”

”Aan de andere kant: hij was vast in paniek en heeft dit denk ik niet zo bedoeld. Maar toch. Door het geheim te houden ben ik nu degene die met de dubbele ellende zit. Ik heb verdriet om het verlies van mijn man, maar moet het geheim dat hij voor me verborgen hield ook een plek zien te geven.”

Noot van de redactie

Sinds gokken is gelegaliseerd in Nederland, zijn er steeds meer mensen die online een gokje wagen. Dat is een zorgwekkende ontwikkeling, want ook het aantal ‘probleemgokkers’ neemt volgens cijfers van de KSA (Kansspel Autoriteit) toe.

Bovenstaand verhaal is een triest voorbeeld van wat gokken teweeg kan brengen. Speel je wel eens? Stop alsjeblieft op tijd.

Scroll naar boven