Mevrouw Gerz (84) in tranen: ”Ze hebben mijn hondje zomaar afgepakt en laten inslapen”

https://trendnieuws.nl/mevrouw-gerz-84-in-tranen-ze-hebben-mijn-hondje-zomaar-afgepakt-en-laten-inslapen/

De 84-jarige mevrouw Gerz uit Rijswijk hoopte nog een paar jaar door te brengen met haar trouwe hond. Dat zit er niet meer in, want de herder werd in beslag genomen. De dierenopvang heeft de herder gewoon laten inslapen, zonder haar toestemming.

Wie de woning van mevrouw Gerz in Rijswijk betreed ziet het meteen: de 84-jarige vrouw is dol op honden. In het bijzonder herdershonden.

In vitrines staan beelden van de dieren, aan de muren heeft ze posten en platen van de hondensoort opgehangen. Op tafel liggen nog foto’s van Django.

In beslag genomen

Gerz had 42 jaar lang een eigen hondenschool en had zelf herdershonden als huisdier. De afgelopen zes jaar leefde ze met Djanko, een zwarte herder.

Op 13 april krijgt ze opeens bezoek. Er staan agenten voor de deur die Django in beslag komen nemen. Gerz is perplex en weet niet wat er aan de hand is.

Volgens de dienders zijn er meerdere klachten binnengekomen over het dier, dat voor ‘overlast’ zou zorgen. Ook zou in de buurt zijn geklaagd over het welzijn van het dier.

Een woordvoerder zegt hierover: ”Wij hebben geconstateerd dat de hond al geruime tijd niet was uitgelaten en dat er ook niet werd gezorgd voor deze mogelijkheid. De buurt had vaak last van stank- en geluidsoverlast. Ook bleek dat het welzijn van de hond in het geding was.”

Klopt niet!

Mevrouw Gerz wordt verwaarlozing ten laste gelegd. Iets dat ’totaal niet klopt’ volgens haar zelf. ”Ik liet Django inderdaad bijna nooit uit en hij deed behoeftes op het balkon.”

”Maar dat komt doordat hij in zijn jeugd een trauma heeft opgelopen toen ik zelf een operatie kreeg. Daardoor durfde hij niet meer naar buiten. De uitwerpselen op het balkon heb ik altijd netjes opgeruimd. En daarop lag ook een speciale vloer.”

Heel gezond

Het is opmerkelijk, omdat de dierenarts een verklaring had opgesteld waarin staat dat mevrouw Gerz alles voor de hond heeft gedaan. Ze heeft zelfs meermaals gedragstherapeuten ingeschakeld.

Mevrouw Gerz (84) in tranen: ''Ze hebben mijn hondje zomaar afgepakt en laten inslapen''
Foto: Prive

De dierenarts verklaart ook dat Django niet op een normale manier uitgelaten kon worden. ”Het gedrag is afwijkend, maar de hond is lichamelijk heel gezond”

”Samenvattend hebben we te maken met een eigenaar op leeftijd die heel goed zorgt voor de hond en ook veel van het dier houdt.”

Ingeslapen

Mevrouw Gerz schakelde een advocaat in om haar geliefde Django terug te krijgen, maar dat lukt niet meer. Zonder dat ze hiervan op de hoogte is gesteld, heeft het dier een spuitje gekregen.

Dat nieuws moest ze vernemen van haar advocaat, die werd gebeld door de officier van justitie. ”Die liet weten dat het niet goed ging met de hond, met de gezondheid”, aldus de advocaat die niet met haar naam in de media wil. ”Gezegd werd dat het schrijnend was.”

De dierenopvang belt daarop met de officier van justitie en vraagt om toestemming om het dier in te laten slapen. Zonder dat mevrouw Gerz hier iets vanaf weet

Voorkomen

Wat de situatie nog pijnlijker maakt, is dat mevrouw Gerz binnenkort moet voorkomen voor ‘verwaarlozing’. Het is echt te bizar voor woorden.

Sinds 13 april wordt ze elke dag wakker zonder haar hond, iets dat enorme impact heeft op haar leven. ”Hij is zomaar bij me weggehaald, ik word overal van beschuldigd.”

”Dat ik verdacht wordt van verwaarlozing. Django woog 40 kilo. Is dat verwaarlozing? Het beest was in topvorm.” Ze slikt. ”Dat ik nu definitief alleen ben, doet me pijn.”

Scroll naar boven