Chantal (35) eist dat haar vriend het contact met zijn 3 kinderen verbreekt

Chantal (35) eist dat haar vriend het contact met zijn 3 kinderen verbreekt

De 35-jarige Chantal eist van haar nieuwe vriend Richard (42) dat hij al het contact verbreekt met zijn drie kinderen. De reden? Ze wil een toekomst opbouwen en Chantal vindt dat zijn kinderen daar niet bij horen.

Scheiding

Wanneer ouders uit elkaar gaan, is het ontzettend belangrijk om aan de kinderen te denken. Het laatste wat je wilt is dat zij last hebben van een scheiding.

Nu is dat op zich moeilijk te voorkomen wanneer een thuissituatie verandert. Afhankelijk van de leeftijd(en) krijgen ze er toch wel iets van mee.

Een scheiding hoeft natuurlijk niet altijd slecht uit te pakken. Zeker wanneer de vader en moeder een goede band hebben, komt dat alleen maar ten goede aan de kinderen.

Toekomst

De 35-jarige Chantal heeft zelf geen kinderen. Sinds vier maanden is ze samen met Richard, een vader van drie kinderen. Die zijn respectievelijk 18, 15 en 9 jaar oud.

Chantal wil met Richard een toekomst opbouwen en daarbij ziet ze geen plek voor de kinderen van haar vriend. ”Ik wil dat wij samen iets neerzetten’, schrijft ze.

”We kunnen niets opbouwen op deze manier, want die kinderen hebben altijd aandacht nodig. Ze wonen bij hun moeder, maar elk weekend moet hij zijn dochtertje ophalen.”

”Die van 18 en 15 gaan hun eigen gang al, dus die komen zelf en ook onaangekondigd. Dat heb ik lekker gekookt voor hem, en staat zn zoon ineens voor de deur.”

Contact verbreken

Richard heeft een slechte band met zijn ex-vrouw en praat niet meer met haar. ”Zijn ex is boos dat hij met mij verder wilde gaan, maar zo gaat het leven gewoon.”

”Ze neemt hem dat ontzettend kwalijk. Ik merk dat hij er ontzettend mee zit. Maar ik heb ook het idee dat hij helemaal niet zo gek is op zijn kinderen.”

”Ik heb het nu een paar keer geobserveerd en wanneer zijn dochtertje bij ons is, zit hij alleen maar op zijn telefoon. Dat kan toch niet?”

Daarom heb ik Richard vertelt dat het beter is als hij het contact met zijn kinderen verbreekt. Dan kunnen we samen naar de toekomst kijken.”

Ook blokkeren op Facebook

”En met verbreken bedoel ik ook echt verbreken. Op WhatsApp, Facebook, gewoon overal op. Dan kan hij zijn tijd aan mij besteden en kunnen we iets opbouwen.”

”Ik begrijp dat mensen zullen zeggen dat ik niet spoor, of dat ik in een inrichting hoor. Maar dit is mijn mening en ik heb hem verteld dat het anders erg moeilijk wordt.”

”Kijk, we wonen in hetzelfde dorp dus ik heb niet de illusie dat hij ze nooit meer ziet. Maar het zou prettig zijn als dat niet meer bij ons in huis is.”

Richard stomverbaasd

”Richard reageerde stomverbaasd op mijn suggestie, maar wil er wel over nadenken. Ik heb gezegd dat ik van hem binnen twee weken een antwoord wil.”

”Heel eerlijk: het feit dat hij erover wil nadenken, geeft mij al het gevoel dat zijn kinderen geen prioriteit voor hem zijn. En ik heb gewoon het beste met hem voor.”

Wat gaat er door je heen nadat je dit hebt gelezen? Laat het weten in de reacties op Facebook en deel dit bericht!

Scroll naar boven