Caroline maakt intens verdrietig nieuws bekend

Caroline

Caroline van der Plas, de voorvrouw en medeoprichter van de BoerBurgerBeweging (BBB) is inmiddels niet meer weg te denken uit het politieke landschap.

In het programma College Tour heeft Van der Plas gisteren een hele heftige, maar tegelijkertijd ook verdrietige onthulling gedaan.

Ontkenning

Het jaar 2019 was ontzettend zwaar voor Caroline, zo vertelt ze. Van der Plas verloor niet alleen haar broer, maar ook haar man.

Caroline maakt intens verdrietig nieuws bekend

Presentator Twan Huys wil weten hoe Caroline erin is geslaagd om rouwen te combineren met het oprichten van een partij. Dat lijkt hem erg moeilijk en hij vraagt zich dan ook af of ze tijd heeft gehad om te rouwen.

Daarop antwoord ze het volgende: ”Goede vraag. Ik ben er nog niet over uit waarom ik dit op deze manier doe. Het is erg hard werken.”

”Je moet overal aanwezig zijn, zo doordenderen. Misschien is het een copingsmechanisme, misschien ontkenning. Het is ook de reden dat ik nog nooit een video van heb kunnen terugkijken waarop hij leeft, lacht, en waar we samen lekker op vakantie zijn.”

Telefoon-abonnement

Huys wil weten of dat te confronterend is. Dat bevestigt Caroline: ”Ik ben bang dat de hamer dan op mijn kop komt. Dat stel ik heel erg uit.”

”Ik heb ook nog steeds zijn telefoon. Ik betaal nog elke maand zijn telefoonabonnement. Ik wil niet dat dat nummer wordt opgezegd.”

”Ik wil dat het blijft, want dat was ‘Jan 06’. Stom hè?”, vraagt ze enigszins beschaamd.

Zijn leven

Caroline weet naar eigen zeggen dat haar man haar niet meer gaat bellen, het geeft haar rust dat ze zelf kan bellen. ”Ik weet natuurlijk dat hij niet opneemt.”

”Maar het nummer hangt zo aan hem vast. Toen ik net verliefd op hem was, kende ik zijn nummer gelijk uit mijn hoofd. We belden heel vaak.”

”In het begin veel sms’jes, later op WhatsApp. Ik wil ook dat die berichtjes blijven bestaan. Er zitten ook andere WhatsApps van hem in, met familie enzo. Eigenlijk zit zijn leven in die telefoon.”

Dit is een verdrietig, maar ook mooi voorbeeld van echte liefde. Vind je dit een mooi artikel? Deel het dan op sociale media!

Scroll naar boven