Brekend nieuws: Lijnbus rijdt van viaduct af

Brekend nieuws: Lijnbus rijdt van viaduct af, zeker 20 mensen omgekomen

In het Italiaanse Mestre is vanavond een lijnbus van een viaduct afgereden. Hierbij hebben minimaal 20 mensen het leven gelaten. Veel anderen zijn er slecht aan toe. Dat melden Italiaanse media, De Telegraaf alsmede het Algemeen Dagblad.

Lijnbus

Volgens de eerste berichten reed de bus in de wijk Mestre van een viaduct af. Het gevaarte belandde uiteindelijk op het spoor waardoor er geen treinverkeer mogelijk is tussen Mestre en Venetië.

De bus zou methaan als brandstof hebben. Direct nadat de bus op de grond klapte, vloog het voertuig in brand. Volgens de burgemeester was het een ‘apocalyptische scene’.

De hulpdiensten zijn momenteel in grote getale aanwezig. Brandweermannen proberen met man en macht te blussen, aldus foto’s die op social media circuleren.

Mestre ligt op het vasteland. Vanuit daar is Venetië te bereiken per trein, tram en/of bus via een lange brug. Het is nog niet bekend waardoor de bus van de brug is afgereden.

Op videobeelden die online staan is te zien hoe op een gedeelte van het viaduct de geleiderail is verdwenen. De lijnbus is zo’n 15 meter naar beneden gevallen.

Scroll naar boven