Moeder zit op haar telefoon en ziet haar kind niet onder water gaan

Moeder zit op haar telefoon en heeft niet door dat haar zoontje (3) in zwembad verdrinkt

In het Amerikaanse El Paso is er een kindje van 3 jaar omgekomen in een zwembad. Zijn moeder had geen tijd voor haar kind, omdat ze op haar telefoon zat. 

Zwembad

Volgens Amerikaanse media (en volgens de Telegraaf) kwam moeder Jessica Weaver met haar zoontje Anthony Leo Malave naar het waterpark Camp Cohen in El Paso.

Getuigen melden dat ze het jongetje het driejarige jongetje het zwembad in liet gaan. Het bad was zo’n 1,20 meter diep. Het kind kon hier niet staan met zijn hoofd boven water. Ook had de 35-jarige vrouw haar kind geen zwembandjes om gedaan.

Blijft op telefoon

Zelfs nadat de badmeester alarm sloeg, reageerde de moeder niet. Volgens getuigen bleef ze gewoon lekker meezingen met muziek die uit haar telefoon kwam.

Het jongetje kwam op 13 mei van dit jaar om. Op 22 september, bijna twee weken geleden, werd de moeder aangehouden. Een dag later kwam ze vrij, nadat ze had voldaan aan de borgsom.

Waterpark aansprakelijk?

De advocaat van Weaver is van mening dat de moeder geheel onterecht ‘nalatigheid’ wordt verweten. De raadsman stelt de stad aansprakelijk voor het omkomen van het kind.

Ook vindt de advocaat dat de directie van het park nalatig heeft gehadeld. De raadsman meent dat de badmeesters allemaal ‘ongetraind’ waren.

Het waterpark wordt beheerd door El Paso zelf. De moeder wil nu een schadevergoeding van een miljoen dollar van El Paso voor wat haar is aangedaan.

Ze is even vergeten dat een kind van drie jaar zonder zwembadjes een 1,20 meter diep bad in laten gaan en ondertussen meer aandacht besteden aan je telefoon ook niet normaal is.

Regels

De vrouw voert volgens de stad een kansloze verdediging. De regels van het park schrijven voor dat kinderen onder de zes jaar te allen tijde onder toezicht moeten staan van een volwassene. Kinderen mogen ook niet alleen een zwembad in, maar moeten binnen een armlengte blijven.

Er zijn talloze getuigen die melden dat de moeder helemaal niet naar haar kind heeft omgekeken. En dan nog het lef hebben om de stad aan te klagen.

Uit een rapport is ook nog eens gebleken dat er op die dag 18 badmeesters werkten die allemaal getraind zijn. Ook waren er meer dan voldoende zwemvesten beschikbaar.

Scroll naar boven