Breaking: Limiet op gebruik kraanwater aanstaande

Breaking: Limiet op gebruik kraanwater aanstaande

Het kabinet wil dat Nederlanders minder kraanwater gaan verbruiken. Volgens Minister Mark Harbers is dit pure noodzaak vanwege de bevolkingsgroei en een toenemend tekort aan schoon drinkwater. Het is de bedoeling dat het verbruik met 20 procent daalt.

Momenteel schijnen Nederlanders zo’n 125 liter drinkwater per dag te verbruiken. In 2035 moet dit gedaald zijn tot 100 liter per dag, per persoon.

”We lopen steeds meer tegen de grenzen aan, vanwege het intensieve gebruik en klimaatverandering. Door meer rekening te houden met ons water, kunnen we ook in de toekomst blijven wonen en werken in Nederland, aldus Mark Harbers die helemaal ontdaan is.

Breaking: Limiet op gebruik kraanwater aanstaande

Niet langer vanzelfsprekend

Harbers vindt het inmiddels ‘niet langer vanzelfsprekend’ dat er voldoende drinkwater voorradig is. Verwacht wordt dat er in 2035 zo’n anderhalf miljoen mensen meer in Nederland wonen ten opzichte van de 17,5 miljoen Nederlanders die er nu zijn.

De minister verklapt ook alvast dat drinkwater duurder gaat worden, ondanks dat het ‘steeds viezer’ begint te worden. In meer dan de helft van de 216 winningsgebieden in ons land verwacht de coalitie nu of in de toekomst problemen met de kwaliteit. Er wordt daarom gekeken naar nieuwe bronnen.

Scroll naar boven