Familiedrama in België: Vrouw verstikt hulpbehoevende man (58)

Familiedrama in België: Vrouw verstikt hulpbehoevende man (58)

In het West-Vlaamse Kuurne heeft een vrouw die gediagnostiseerd is met de ziekte MS haar echtgenoot van het leven beroofd. De dader pleegde haar daad onder invloed van medicatie en is versuft naar het ziekenhuis gebracht.

Een familielid wilde gisteren langsgaan bij het koppel, maar niemand deed open. De gealarmeerde hulpdiensten troffen de man en vrouw vervolgens in bed aan in de slaapkamer.

Familiedrama in België: Vrouw verstikt hulpbehoevende man (58)

Met spoed naar ziekenhuis

Het West-Vlaamse parket meldt volgens Het Nieuwsblad dat de 58-jarige man al was overleden. Zijn echtgenote, ook 58 jaar, kwam erg versuft over. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat ze onder invloed van medicatie was. Daarop is ze met spoed naar het AZ Groeninge ziekenhuis gebracht.

Beroerte

Politieagenten hebben de vrouw in het ziekenhuis ondervraagd, waarop zij heeft toegegeven dat ze haar man om het leven heeft gebracht door hem te verstikken met een kussen. Bij de vrouw zelf was de ziekte MS vastgesteld en haar echtgenoot had vorig jaar een beroerte gekregen waardoor hij hulpbehoevend was.

Hoewel dit niet bevestigd is, heeft het er alle schijn van dat de vrouw haar man niet kon verzorgen en de gruwelijke daad daarom heeft gepleegd. De politie onderzoekt de zaak. Het parket wil de vrouw aanhouden voor moord.

Scroll naar boven