Betrapte kinderlokker stapt naar de rechter en eist een schadevergoeding

‘Pedojager’ Eren G. moet zich voor de rechter gaan verantwoorden. De 32-jarige Utrechter besloot een man die met kleine kinderen wilde afspreken te confronteren, en onthulde zijn identiteit. De kinderlokker vindt dat niet kunnen en eist een schadevergoeding.

Kinderlokker

Eren G. besloot de man te confronteren op 23 juli vorig jaar. Hij werd door meerdere kinderen getipt dat de man met hen een ‘s*ksafspraak’ wilde maken.

Betrapte kinderlokker stapt naar de rechter en eist een schadevergoeding

G. nam de gesprekken met de man over en besloot zelf met hem af te spreken. Aangekomen op de locatie besloot hij te filmen hoe hij de man confronteerde.

Hij bracht de man herkenbaar in beeld en plaatste de beelden op zijn YouTube-kanaal. De man beweert dat zijn leven daarna niet meer zeker is.

Held

De man heeft de pedojager aangeklaagd wegens ‘smaad’ en eist een bedrag van 25.000 euro. Dit is natuurlijk bizar. Door met de man af te spreken, heeft hij kleine kinderen gered.

Maar de man ziet dat anders. Op 17 oktober aanstaande moet G. zich melden. Een van G.’s volgers is nu een inzamelingsactie gestart.

”Het kan toch niet zo zijn dat de privacy van een pedo zwaarder weegt dan de veiligheid van onze kinderen?”, zo schrijft de inzamelaar.

5.000 euro

De actie is een groot succes. Inmiddels is er al 5.000 euro opgehaald. G. kan rekenen op massale steun en wordt gezien als een held.

Onder de crowdfunding verschijnen veel reacties. G. wordt een held genoemd. ”Jij doet wat andere mensen niet durven maar wat helaas wel nodig is.” Een ander schrijft: ”Je zou maar 25.000 euro boete krijgen voor het beschermen van kinderen. Het is ongelooflijk gestoord.”

Betrapte kinderlokker stapt naar de rechter en eist een schadevergoeding

Tweede actie

Het is niet de eerste keer dat G. zichzelf moet verantwoorden. Twee jaar geleden stond hij ook voor het hekje. Toen had hij een man uit Oss geconfronteerd.

Hij reed toen naar de woning van de man en drong zijn huis binnen. Het gesprek dat daarop volgde verscheen op YouTube. Dat kostte hem een werkstraf van 100 uur. Destijds werd er ook een inzamelingsactie op touw gezet. Dat leverde toen 1.500 euro op.

Scroll naar boven