Wat betekent dit verkeersbord? 99% procent heeft geen flauw idee

Wat betekent dit verkeersbord? 99% procent heeft geen flauw idee

Wie zijn/haar rijbewijs heeft gehaald, heeft bij het theorie-examen ook wat vragen moeten beantwoorden over verkeersborden. Die zijn er in allerlei soorten en maten. Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om kennis te hebben hiervan.

Verkeersbord

Er zijn niet alleen veel verschillende wegmarkeringen. Ook verkeersborden zijn er in overvloed. Als jij achter het stuur zit, moet je wel direct snappen waar een verkeersbord voor staat.

In het Belgische Essen is hilariteit alom ontstaan, door een verkeersbord dat in de lokale Kerkstraat hangt. Het gaat om een blauw bord, waar een leeg vlak in staat.

Vrijwel niemand schijnt te begrijpen wat er precies mee bedoeld wordt. Veel mensen gokken maar wat op Facebook en op andere social media.

Wat is dit?

Essenaar Tamara van der Sanden schrijft op Facebook: ”Is dit bord verkleurd en mist er iets in het witte vlak, of is dit echt een verkeersbord? Ik ben benieuwd wat het betekent!”

We zien een blauw bord, waar een leeg wit venster in staat met het opschrift 100 m. Werkelijk niemand heeft een idee wat hiermee bedoeld wordt.

Sommige mensen menen dat er binnen 100 meter een zwembad, of een plein te vinden is. Er worden talloze suggesties op Facebook geplaatst, maar er is niemand die het goed heeft.

Dit is de betekenis

Verslaggevers van Het Nieuwsblad hebben daarom maar opheldering gevraagd bij schepen van Mobiliteit Brigitte Quick. Die legt uit wat er echt aan de hand is.

Op het bord stond ooit een ‘i’, maar dat is door de jaren heen vervaagd. Het blijkt te gaan om een verouders verkeersbord. Op de borden werden informatiepunten aangegeven.

Dat er nu dus een betekenisloos bord hard, vindt Quick niet kunnen. ”Onze technische dienst gaat het bord in kwestie nu snel verwijderen.”

”Dat deden ze onlangs ook in Horendonk, waar een soortgelijk bord boven de weg hing. Het is maar goed dat we inwoners hebben die opletten”, zo sluit Quick haar bericht af.

Scroll naar boven