Anonymous deelt privégegevens van 120.000 Russische soldaten

Hackersgroep Anonymous heeft naar eigen zeggen de persoonlijke gegevens vrijgegeven van meer dan 120.000 Russische soldaten die in Oekraïne hebben gevochten, of nog steeds vechten. Niet lang nadat Poetin de grens van het buurland overtrok, verklaarde het collectief ‘officieel in cyberoorlog te zijn met de Russische regering’.

Gelekte details Russische militairen

Op 3 april maakte de groep officieel bekend dat zij verantwoordelijk zijn voor de ‘gelekte’ details van 120.000 militairen van het Kremlin die momenteel in Oekraïne zitten. The Sun meldde hierbij dat het niet alleen zou gaan om de namen, maar ook de geboortedatums, paspoortnummers en zelfs huisadressen.

In een reactie verklaarde Anonymous: “Alle soldaten die deelnemen aan de invasie van Oekraïne moeten worden onderworpen aan een oorlogstribunaal. Meneer Poetin. De aanhoudende invasie van Oekraïne heeft aangetoond dat uw regime geen respect heeft voor de mensenrechten of de zelfbeschikking van uw buren.”

De groep dacht na over hoe ‘onschuldige mensen’ waren vermoord en noemde Poetin de ‘aanstichter’ van dergelijk geweld: “Leden van Anonymous hebben de cyberoorlog tegen uw agressieve regime verklaard. Binnenkort zult u de volledige toorn van de hackers van de wereld voelen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven