Andre (78) leeft tussen het afval, krijgt deurwaarder op bezoek

De 78-jarige Andre H. woont al sinds 2018 aan de oevers van het Spierekanaal in het Belgische Spiere-Helkijn. Hij leeft tussen een enorme berg afval, die hij zelf verzamelde. Mensen zijn erg bezorgd over hem, maar Andre wil niet geholpen worden.

Andre (78) leeft tussen het afval, krijgt deurwaarder op bezoek

In het Nieuwsblad lezen we dat de oude Andre in een aftandse caravan woont, die is omringd met hopen afval. Hij heeft katten en kippen lopen, maar er komen ook veel ratten af op de rommel. Een van zijn burgen stelt: ”Overdag zie je hem niet, maar zo wonen is beneden elke menselijke waardigheid.”

Iedereen wil helpen

Zoals in de inleiding aangegeven wil iedereen Andre helpen. Burgemeester Dirk Walraet en het OMCW proberen hem al geruime tijd te helpen. Maar Andre wil niet weg. Hij voelt zich gelukkig als kluizenaar die eten uit afvalbakken haalt. Dat stopt instanties in ieder geval niet.

In 2019 werd de caravan waarin Andre woont verzet na een juridische procedure met de eigenaar van de grond waar hij tot dan toe stond. Sindsdien woont hij op een stuk grond waarvan lange tijd niet duidelijk was wie de eigenaar van dat land is.

Deurwaarder

Maar inmidels is duidelijk dat de Vlaamse Waterweg eigenaar is. Zij willen samen zitten met de burgemeester en met Andre om tot een oplossing te komen. Dit zal moeten want de eigenaar van de grond kan Andre verplichten om de grond te verlaten.

Gisteren is er een deurwaarder naar de afvalberg gegaan,  om een beschrijving op te stellen. Andre was er niet. Maar de burgemeester is niet van plan zich te laten piepelen door Andre. ”De oplossing zal er komen. Met of zonder toestemming van hem.”

Scroll naar boven