Huh!? Volgende week extreem hoge temperaturen

Man filmt de laatste momenten van zijn leven op het strand in Spanje

In de komende dagen staat Nederland droog en zonnig najaarsweer te wachten. Dat is natuurlijk erg prettig, maar later deze week slaat dat om naar wisselvallig herfstweer. Al duurt dat gelukkig niet zo lang.

Overmorgen (donderdag) wordt het zo’n 15 tot 17 graden, waarbij gezegd moet worden dat dit gepaard gaat met enkele buien en bewolking. Meteoroloog Roosmarijn Knol van Weeronline raadt een dikke jas af, maar beveelt het gebruik van een paraplu juist weer aan.

De wind zwelt verder aan en wordt vrijdag op de stranden en langs het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 of 6. Knol: ,,Boven land is de wind ook duidelijk merkbaar.” Er trekken buien over het land en vooral als het even kort en krachtig doorregent is de wind vlagerig. Met deze windrichting wordt vrij zachte lucht aangevoerd, dus koud is het tijdens de middag wederom niet met temperaturen rond 16 graden.

Weekend

Aankomend weekend blijft het wisselvallig. Zowel op zaterdag als op zondag is er een grote kans op regen, waarbij vooral kustgebieden worden getroffen door een forse zuidwestenwind. De maximum temperatuur komt uit op zo’n 15 graden.

Volgende week

Na regen komt…Juist! Volgende week staat Nederland heerlijk najaarsweer te wachten. Aan het begin van volgende week kan het zelfs gemakkelijk 20 graden worden. In het zuiden van ons land kan het aankomende maandag en dinsdag zelfs nog warmer worden, waarbij een temperatuur van 25 graden! niet is uitgesloten.

Scroll naar boven