2000 doden in Haïti door aardbeving – miljoen mensen ernstig getroffen

Het dodental door de verschrikkelijke aardbeving in Haïti is verder opgelopen tot 1.941, hebben de autoriteiten gemeld. Volgens mensenrechtenorganisatie UNICEF zijn minstens 1.2 miljoen mensen getroffen door de aardbeving met de kracht van 7.2 op de schaal van richter.

Enorme Schade

Tijdens de vorige meting die werd gedaan stond het aantal dodelijke slachtoffers nog rond de 1400. Duizenden mensen zijn gewond geraakt. Mensen moeten massaal hun huizen verlaten. Er was eerst nog grote angst dat de storm Grace de situatie nog verder zou verslechteren.

De storm zorgde voor extreem veel regenval, met als gevolg plaatselijke overstromingen. Inmiddels is de storm Haïti voorbij. In de aankomende dagen zal de storm richting Mexico trekken. Daarbij bestaat de kans dat de kracht nog verder toeneemt en dat de storm uiteindelijk een orkaan zal worden.

Haïti is het armste land van het westelijk halfrond. In 2010 werd het land bijna volledig verwoest door een zware aardbeving. Tijdens die aardbeving kwamen tussen de 50.000 en 200.000 mensen om het leven. Meer dan een miljoen mensen raakte dakloos. Het ziet er naar uit dat de verschrikkingen nog niet voorbij zijn..

Laat een reactie achter

Scroll naar boven