Zwembadpersoneel ontdekt half bewusteloze baby en jong kind (1.5) tussen rugzakken

Zwembadpersoneel ontdekt half bewusteloze baby en jong kind (1.5) tussen rugzakken

In het Belgische zwembad Plopsaqua Landen-Hannuit heeft het personeel afgelopen zondagavond een bizarre ontdekking gedaan. Tussen een paar rugzakken ontdekten zij een half bewusteloze baby en een tweede kind van anderhalf jaar oud. De ouders waren zelf aan het zwemmen. Beide kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Burgemeester Gino Debroux zegt dat het personeel bewegingen opmerkte tussen wat rugzakken naast het zwembad. In eerste instantie werd er gedacht aan een binnengedrongen hond, totdat medewerkers dichterbij kwamen. Zij kregen de schrik van hun leven, toen zij een een baby’tje en een jong kind zagen liggen.

Debroux vertelt tegen het Nieuwsblad dat de kinderen in ”zeer ongezonde toestand” verkeerden. Het personeel besloot direct de hulpdiensten te alarmeren en de ouders te zoeken. Die bleken lange tijd onvindbaar. Pas na 20 minuten konden zij worden gelokaliseerd. Ze bleken in de tussentijd lekker te zijn gaan zwemmen en maakten zich nergens druk om.

Onderzoek

Het Luikse parket is een onderzoek gestart. ”Wij weten niet hoe lang de kinderen al tussen de rugzakken lagen op het moment dat zij gevonden werden, maar het is merkwaardig dat zij zijn achtergelaten zonder toezicht. Het personeel heeft goed gereageerd en erger voorkomen.”

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven