Zware storm op komst: ”Vanaf 14.00 uur gaat het los”

KNMI meldt extreem noodweer: ''Het gaat helemaal los''

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) voorspelt een ‘natte en grauwe’ zondag. Het gaat in meerdere provincies flink spoken, waardoor code geel van kracht is in verband met zware regenval en onweer.

Regen

Wie had gehoopt op een aangename zondag heeft zich flink misrekend. In het westen en zuidwesten is vannacht al heel erg veel regen gevallen.

In en rondom Zoetermeer was dat zo’n 50 millimeter. Op andere plaatsen in het westen en zuidwesten was dat ongeveer 35 millimeter. Normaliter valt er in Nederland is de gehele maand augustus minder dan 90 millimeter. Dat is dus niet zo best.

Zware storm op komst: ''Vanaf 14.00 uur gaat het los''

Vanmiddag

Volgens de informatie op knmi.nl (en dus niet volgens Trendnieuws.nl) valt tot en met vanmiddag nog veel regen. Meer dan 50 millimeter in 24 uur.

Men wijst erop dat verkeer en buitenactiviteiten hier veel hinder van kunnen ondervinden. Het advies is dan ook om goed op te letten, wanneer je de weg op gaat.

In Noord-Holland moeten alle zeilen worden bijgezet. De provincie krijgt vanaf 20.00 uur te maken met zware windstoten die 80 kilometer per uur kunnen bereiken. Het KNMI wijst erop dat ‘afbrekende boomtakken en rondvliegende spullen als dakpannen en tuinmeubels 0ngelukken kunnen veroorzaken.

Ook langs de kust in Zeeland en Zuid-Holland worden vanmiddag zware windstoten verwacht. Ook hier geldt dat mensen moeten oppassen.

Onweer

Vanmiddag gaat het in het oosten flink tekeer. Inwoners moeten vrezen voor zware onweersbuien. Voor de twee provincies Overijssel en Drenthe betekent dat slecht nieuws.

Hier wordt enorm veel regen in korte tijd verwacht. Ook is er een grote kans op wateroverlast. Ook in deze provincies stelt het KNMI dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van de weersomstandigheden. Pas halverwege de avond trekt het onweer weg.

Morgen

Morgen overdag hebben de zwaarste buien Nederland alweer verlaten. De zon zal zich wat vaker laten zien, maar wolken domineren het weerveeld. Daaruit kunnen zich, verspreid over ons land, nog enkele buien vormen. Woon je in kustgebied, dan heb je de meeste kans op zon.

In het Waddengebied waait dan nog steeds een krachtige tot harde noordwestenwind. Met een graadje of 19 tot 20, is het niet bepaald zomerweer te noemen.

Scroll naar boven