Zware sneeuwval op komst in 4 provincies: ”Ga niet naar je werk!”

Zware sneeuwval op komst in 4 provincies: ''Het gaat los''

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en voor Limburg vanwege zware sneeuwval.

De weer-waarschuwing geldt vanaf 08.00 uur in Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Voor Limburg gaat code oranje pas om 10.00 uur in. Volgens het KNMI gaat er zo’n vijf centimeter sneeuw per uur vallen, zo melden ze op hun website.

Rijkswaterstaat waarschuwt voor gevaarlijke omstandigheden op de weg in vooral het midden, oosten en zuiden van het land. De buien trekken vanuit het westen over het land waarbij neerslag en natte sneeuw overgaan in sneeuw. Van die sneeuw kan het verkeer last gaan krijgen.

‘Werk thuis’

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan de informatie over weer en verkeer in de gaten te houden. “Mocht je de optie hebben, werk dan indien mogelijk thuis”, stelt de dienst. Wie toch de weg opgaat, krijgt het advies zijn rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.

Om de sneeuw en gladheid te bestrijden heeft Rijkswaterstaat ruim 500 strooiwagens, meer dan 600 sneeuwschuivers, 1200 mensen en ruim 250 miljoen kilo strooizout klaar staan.

Scroll naar boven