PVV komt met plan tegen de wolf: ”Nodig voor de veiligheid”

Zware maatregelen op komst tegen 'wolvengevaar'

Een paar dagen geleden werd bekend dat een boer uit het Drentse Wapse werd gebeten door een wolf. Het dier is daarna afgemaakt door een optrommelde diender, op last van de burgemeester. Dierenorganisaties waren woest en hebben aangifte gedaan.

De volgende dag getuigde een vriend van de bewuste schapenboer over wat hij precies had gezien. De wolf zou de boer eerst hebben aangevallen.

Pas toen de wolf het daarna voorzien had op geiten en schapen, zou de boer een hooivork en een schep gepakt hebben om de wolf weg te jagen.

Zware maatregelen op komst tegen 'wolvengevaar'

PVV op ramkoers

De PVV in Noord-Brabant wil nu dat ‘groene boa’s’ uitgerust worden met een schietijzer, zodat zij zichzelf kunnen beschermen als ze met een wolf in aanraking komen.

Dit idee oppert PVV-Statenlid Maikel Boon. Hij vindt het ontzettend erg wat er afgelopen zondag gebeurd is. Dat iemand door een wolf gegrepen is.

Ook de VVD vindt het bewapenen van groene boa’s die actief zijn in de natuur een uitstekend plan. Groene boa’s houden zich bezig met de bestrijding van stropers en dr*gsafval in de natuur. Wanneer hun taken daarom vragen, kunnen ze desgewenst een pistool krijgen.

Vorig jaar hadden in totaal 28 inspecteurs een schietijzer op zak. Volgens Michael Boon is de maat nu wel vol: ”Daar komt nu het incident van zondag in Drenthe bij.”

Boon heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten. Volgens de PVV toont het voorval aan dat groene boa’s ”snel en daadkrachtig” moeten kunnen handelen wanneer zij in vergelijkbare situaties terecht zouden komen.

Helaas nodig

Dat het allemaal niet zo fijn is voor dieren, is volgens Boon ondergeschikt aan de veiligheid van mensen. ”Stel dat iemand nu weer wordt aangevallen door een wolf of zelfs door een roedel?”

”Wat heeft diegene dag om zich te beschermen? Alleen een portofoon, een wapenstok en handboeien. En soms een hond.” Boon is van mening dat een schietijzer alleen bedoeld is ter zelfverdediging. ”We willen geen cowboys of jagers ermee uitrusten. Dat is ook weer niet de bedoeling.”

Dierenorganisaties laaiend

Dierenorganisaties vinden het geen goed plan. Zij stellen dat we helemaal niets te vrezen hebben van de wolf die alleen onaardig wordt als het dier zichzelf moet verdedigen.

Dat vindt Freek Vonk ook. Hij post en passant nog even een foto waarop hij een wolf een kusje geeft. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw mening:

Poll Maker
Scroll naar boven