Zwangere vrouw heeft geld nodig en verkoopt haar ongeboren baby’tje alvast

Moeder heeft geld nodig en verkoopt haar baby'tje

Een Bulgaarse vrouw is zojuist in de rechtbank in Gent veroordeeld voor de ‘mensonterende behandeling’ van haar kind. Ze besloot haar kind voor 5.000 euro te verkopen aan een Turks stel. De rechter besloot de vrouw te veroordelen tot tien maanden cel.

Kind verkopen

Het Turkse koppel, woonachtig in het Belgische Gent, had al langere tijd een kinderwens. De vrouw kan zelf echter niet in verwachting raken.

Moeder heeft geld nodig en verkoopt haar baby'tje

Via Bulgaarse kennissen werden zij in contact gebracht met de vrouw, die op dat moment al zes maanden zwanger was. De vrouw was meteen enthousiast.

Er werden geen afspraken gemaakt, behalve dan over alle kosten die de wensouders zouden moeten betalen. Zo eiste deze Bulgaarse horrormoeder meerdere bedragen voor de bevalling.

Die zou ze zogenaamd nodig hebben voor de medische kosten. In werkelijkheid heeft de vrouw al het geld in haar eigen zak gestoken. Het gaat om zo’n 5.000 euro.

Turkse man loog ook

Niet alleen de Bulgaarse is vervolgd. Ook de Turkse vrouw en haar man hebben een veroordeling aan hun broek hangen en in het geval van de man komt daar ook nog valsheid in geschrifte bij.

Hij zou hebben gedacht dat hij de baby alleen zou kunnen adopteren als hij de biologische vader van het kind was. Om die reden bedacht hij een plan.

Hij verzon  daarom dat hij overspel had gepleegd met de Bulgaarse, waarna ze toevallig zwanger van hem raakte. Toen hij de baby wilde erkennen, rook de gemeente onraad.

Geen straf

De man en de vrouw riskeerden met hun dader twaalf en zes maanden achter de tralies. Ze zijn schuldig verklaard, maar zijn vrijgesproken.

Volgens de rechtbank is het koppel misleid om geld te betalen. ”Zij koesterden vooral liefde voor het kind en waren niet gedreven door de wil om het als handelswaar aan te schaffen.”

Het kindje verblijft inmiddels bij het Turkse koppel, dat een adoptieprocedure is gestart. De jeugdrechtbank houdt toezicht op het gebeuren.

De Bulgaarse vrouw moet tien maanden brommen, maar is onvindbaar. Ze is dus bij verstek veroordeeld. Niemand weet waar ze nu verblijft.

Scroll naar boven