Zwangere moeder leert haar tweeling zwemmen, redt uiteindelijk een verdrinkende jongen

Stephanie Swedberg gaat normaal gesproken elke zondag naar de kerk, maar ze besloot onlangs om het anders aan te pakken en een online dienst te bekijken.

Die dag wilde ze haar 3-jarige tweeling basiszwemles geven.

Nooit had Stephanie gedacht dat deze wijziging van de zondagse plannen zou leiden tot een virale redding.

Stephanie maakte er een prioriteit van om haar kinderen op jonge leeftijd te leren zwemmen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is verdrinking de belangrijkste oorzaak van letselgerelateerde sterfte bij kinderen in de leeftijd van 1 tot 14. Stephanie bracht vijf zomers door als badjuf en leerde het belang van waterveiligheid, maar had nog nooit haar levensreddende vaardigheden gebruikt.

Tot deze noodlottige dag.

Terwijl Stephanie haar 3-jarige tweeling leerde hoe ze op het water in Crystal Beach Park in Burnsville, Minnesota moest drijven, spetterde een andere groep jonge jongens in het diepere gedeelte.

Stephanie zag plotseling de moeder van één van deze jongens naar de waterkant rennen, al haar kleren aan. Ze schreeuwde; mijn zoon is in gevaar.

De hulpeloze jongen worstelde om zijn hoofd boven het water te houden. Hij sloeg rond, op het punt van verdrinken, maar niemand aan de kust leek te weten wat hij/zij moest doen.

Stephanie gaf haar tweeling af aan haar zus, die die dag bij het meer was, en ging zo snel mogelijk zwemmen.

Oh, en nog één ding: Stephanie was 33 weken zwanger …

Bron: Littlethings