Zwaargewond baby’tje bij oppasmoeder was mogelijk ‘geen ongeluk’

Zwaargewond baby'tje bij oppasmoeder was mogelijk 'geen ongeluk'

Afgelopen maandag vond er in het Belgische Kessel-Lo een verschrikkelijke gebeurtenis plaats, waarbij een babý van slechts zes maanden oud zwaargewond is geraakt. Het kind liep onder meer een schedelbreuk en een hersenbloeding op. Nu blijkt dat er iets niet klopt, zo meldt Het Nieuwsblad.

De verklaring van de vrouw blijkt tegenstrijdig met de verwondingen. Ze stelde het slachtoffertje te hebben verzorgd op een verzorgingstafel, toen de baby viel op diezelfde tafel viel. Het meisje was meteen bewusteloos en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar ze nog immer in kunstmatige coma ligt.

De oppasmoeder omschreef het tragische gebeuren als een ongeluk. Inmiddels wordt er getwijfeld aan haar verhaal. Volgens een wetsdokter komt de verklaring niet overeen met de verwondingen.

Onderzoek

Het parket heeft daarom een gerechtelijk onderzoek geopend wegens opzettelijke slagen en verwondingen. De vrouw werd vandaag in voorlopige vrijheid gesteld met voorwaarden. Tot aan het einde van deze week mag de vrouw geen kinderen meer opvangen.

Scroll naar boven