Zwaar onweer voorspeld: hier gaat het vanavond helemaal los

Er komt zwaar onweer aan: ''Het gaat hard los''

Het weer laat zich vandaag van verschillende kanten zien. In het oosten van Nederland kan er nog genoten worden van het zonnetje, maar in het westen domineert de bewolking al snel en gaat het regenen. Dat laat Weer.nl weten.

De zuidenwind wordt gedurende de dag sterker. Vooral aan zee wordt het vrij krachtig. De temperaturen liggen tussen de 13 en 17 graden en dat is natuurlijk erg lekker voor de tijd van het jaar.

Onweer

Vanavond trekt een actieve regenzone over Nederland. Vanaf de Noordzee volgen dan wederom buiten. Deze kunnen stevig uitpakken, waarbij het ook keihard zal gaan onweren. De temperatuur zakt behoorlijk naar slechts zeven graden. Een jas is dus geen overbodige luxe.

Morgen

Op dinsdag wordt het overwegend droog. Het zonnetje laat zich regelmatig zien en de temperatuur gaat weer omhoog. Deze komt uit tussen de 11 en 13 graden, waarbij de westenwind soms vrij krachtig is.

Het wisselvallige weerbeeld blijft de rest van de week aanhouden. Verwacht wordt dat de temperatuur maximaal 11 graden zal aantikken. Tussen de regen door is het zonnetje overigens ook vaak te zien.

Volgende week

Voor mensen die hopen op betere (weer)tijden hebben we ook goed nieuws. Na het volgende weekend knapt het eindelijk op. In sommige weermodellen wordt zelfs gesproken van temperaturen boven de 20 graden. Maar voordat het zover is, is vandaag in ieder geval een dag om je warm aan te kleden.

Scroll naar boven