Zwaar onweer op komst: Hier gaat het vanmiddag los

Zwaar onweer op komst: Hier gaat het vanmiddag los

Weerman en legende Jan Visser meldde gisteren al dat het aankomende week hondenweer gaat worden. De zon laat zich nauwelijks zien en we krijgen te maken met ontzettend veel regen. Weer.nl heeft zojuist het weer voor vandaag gedeeld. 

Hoewel het in het zuiden van Europa he-le-maal uit de hand loopt, merken we daar in Nederland niets van. Frans Timmermans en Robje Jetten hoeven zich bij ons niet zo druk te maken om het klimaat.

Althans, een beetje warmer zou niet verkeerd zijn, maar dat zal de bedoeling wel niet zijn. De klimaathysterie over de opwarming van 0,000036 gaat voorlopig nog wel eventjes door.

Weer voor vandaag

Gedurende deze ochtend is het op een lokale bui in de kustgebieden nog droog. Het zonnetje laat zich op momenten zien, maar er komen steeds meer wolkenvelden.

Aan het einde van de ochtend komen vanaf de Noordzee buien het westen van Nederland binnen. Er staat weinig wind. Het gaat maximaal 20 graden worden.

Vanmiddag

Vanmiddag komen er dus buien, die vanuit het westen ons land binnentrekken. In de namiddag bereiken die buien het oosten. Er wordt ‘een klap’ onweer verwacht in combinatie met windvlagen.

De westenwind is matig in het binnenland en krachtig aan zee. Je kunt rekenen op windkracht 3 tot 5. Lokaal wordt het 19 tot 22 graden en dat is frisjes voor de maand juli.

Zwaar onweer op komst: Hier gaat het vanmiddag los

Vanavond

Langzaamaan trekken de buien in de avond weg richting Duitsland. Dan gaat het weer opklaren. Er komt weinig wind en het koelt af met minima tussen 8 en 12 graden.

Als je bij de kust woont, wordt dat zo’n 15 graden. In de loop van aankomende nacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe.

Zaterdag

Hoe gaat de zaterdag eruit zien? Wel, het zonnetje vertoont zich af en toe, maar in de loop van de dag wordt het zwaar bewolkt en krijgen we, verrassing!, weer regen.

De kans op neerslag is het meest groot in de kustprovincies. In het zuidoosten schijnt de zon het vaakst. De verwachting is dat het hier ook droog blijft.

In het binnenland wordt windkracht 2-4 verwacht, maar aan zee is dat met 5 tot 6 fors hoger. De temperaturen zijn ook niet al te best: 18 tot 23 graden, waarbij het in Limburg het meest warm wordt.

Scroll naar boven