Zwaar ongeval: lijnbus knalt op taxi, veel gewonden waaronder kinderen

Ouders laten flesje GHB in huiskamer slingeren, kind van 2 jaar drinkt het op

Een ernstig ongeval tussen een Arriva-lijnbus en een taxibus bij het Friese dorp Berlikum heeft op dinsdagmiddag veertien gewonden veroorzaakt, waaronder enkele kinderen. Dit tragische incident heeft een diepe impact op alle betrokkenen, zoals beide vervoersbedrijven hebben benadrukt. “Dit is iets wat je natuurlijk nooit wilt meemaken.”

Bus en taxi

Op de Westergoawei, rond 14.30 uur, vond het ongeval plaats waarbij beide voertuigen betrokken waren. Zowel de Arriva-lijnbus als de taxi hadden meerdere gewonde inzittenden. Van de veertien gewonden zaten negen in de Arriva-bus, terwijl de overige vijf in de taxi zaten.

Drie van hen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waarbij hun levens in gevaar kunnen zijn. Het is momenteel niet bekend of de kinderen zich in de taxi of in de lijnbus bevonden.

Bevrijding van de chauffeur

De chauffeur van de Arriva-bus raakte na de aanrijding bekneld. Brandweerlieden snelden toe om hem uit deze benarde situatie te bevrijden.

“Voor zover we weten, is hij er met de schrik vanaf gekomen. Dat is natuurlijk een enorme opluchting voor ons. We wensen de overige slachtoffers een spoedig herstel toe. Dit heeft ongetwijfeld grote impact op iedereen.”

Impact op taxibedrijf Dorenbos

Ook bij taxibedrijf Dorenbos heeft het ongeval diep ingehakt. Een woordvoerder gaf aan: “Het is allemaal nog heel onduidelijk; we beschikken nog niet over alle informatie. Maar één ding is zeker, dit is iets wat je natuurlijk nooit wilt meemaken. We zijn erg geschrokken en staan in nauw contact met de politie en andere hulpdiensten.”

Hulpdiensten ter plaatse

Diverse hulpdiensten zijn snel ter plaatse gekomen, waaronder meerdere traumahelikopters. Een van deze helikopters heeft daadwerkelijk geland om bijstand te verlenen.

De Westergoawei is in beide richtingen afgesloten vanwege het ongeval. De schade aan beide voertuigen is aanzienlijk; de voorkant van zowel de lijnbus als de taxi is ernstig beschadigd geraakt.

Scroll naar boven