Zwaar ongeval in de Efteling, bezoekers moeten snel weg

Zwaar ongeval in de Efteling, bezoekers moeten snel weg

De Efteling is al sinds mensenheugenis een geweldig pretpark. Zonder twijfel kunnen we best stellen dat het in Nederland de meest populaire bestemming is voor een heerlijk dagje uit. Een beetje prijzig, dat wel.

Raveleijn parkshow

In de Efteling komen mensen voor geweldige attracties, terwijl er ook fantastische shows te zien zijn die je niet wilt missen wanneer je het pretpark bezoekt.

Een van die shows is de Raveleijn parkshow. Op de website van de Efteling wordt de show als volgt beschreven: ‘De vijf ruiters worden door Halina naar de magische stad Raveleijn geroepen.”Hier volgen ze een training om de stad in de toekomst te kunnen beschermen.’

Wanneer de kwade graaf Olaf met zijn vijfkoppige Draconicon opduikt zullen de ruiters hun krachten moeten bundelen.’

De totale duur van de show bedraagt 20 minuten, waarin ruiters meerdere stunts uithalen terwijl ze op hun paarden zitten. In het verleden ging dit wel eens mis.

Zo was er vorig jaar een incident met een vrouwelijke ruiter. Nadat ze van haar paard viel moest ze met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis. Ook vorig jaar gebeurd: een plotseling 0verlijden waardoor de Raveleijn Parkshow een dag werd uitgesteld.

Ambulance

Gisteren is het wederom misgegaan. Gedurende de voorstelling van 15.30 uur, viel een ruiter van zijn paard. Hij kwam met zijn gezicht vol tegen de zijkant van de ring.

Het was dusdanig heftig dan de ruiter per ambulance is afgevoerd. De show werd vanzelfsprekend direct stilgelegd: ‘Dames en heren, wilt u deze ruimte alstublieft verlaten? Volg de aanwijzingen van ons personeel op’, zo werd er omgeroepen door een medewerker.

De persvoorlichter heeft nog geen update gegeven over de situatie van de ruiter. De Raveleijn parkshow is later op de dag verdergegaan, met een vervangende ruiter.

Over de auteur