Zwaar ongeluk met Franse reisbus in België, meerdere doden en zwaargewonden

Ongeluk met Franse reisbus

Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor in de richting van Breda, is vanmorgen een Franse reisbus gekanteld. Bij het ongeluk zijn tenminste twee personen om het leven gekomen, terwijl er verschillende mensen zwaargewond zijn geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 11.45 uur, zo meldt Het Nieuwsblad. Sandra Eyschen, woordvoerder van de federale politie, zegt dat er nog geen duidelijkheid is over het aantal exacte slachtoffers. ”De hulpdiensten zijn ter plaatse. Onze prioriteit ligt momenteel bij het redden van slachtoffers.”

12 passagiers zijn overgebracht zijn naar een opvangcentrum in Schoten. De bus draagt het logo van BlaBlaCar, een Frans touringcarbedrijf dat bekend staat om ritten aan lage prijzen. Het is een onderdeel van het Franse autodeelplatform BlaBlaCar.

Het Vlaams Verkeerscentrum laat weten dat de weg volledig versperd is. “Al het verkeer op de E19 – A1 in de richting van Breda (NL) moet de snelweg verlaten via uitrit 5 Kleine Bareel. Volg de calamiteitenomleiding met de letter C tot oprit 4 St.-Job-in-t Goor, waar u de snelweg weer kan oprijden. Hou rekening met vertragingen op deze omleiding”, klinkt het.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven