Zwaar noodweer op komst: KNMI slaat alarm voor 8 provincies

KNMI meldt extreem noodweer: ''Het gaat helemaal los''

De zomer in Nederland is dit jaar compleet waardeloos. Daar zijn we het vermoedelijk allemaal wel over eens, en anders moet je even naar buiten kijken. Zit er al verbetering in? Op korte termijn niet, want ook vandaag en morgen wordt het triestig.

Laten we beginnen met vandaag, waarbij wolken en regen de dag domineren. Het wordt niet warmer dan een graad of 20.

In het noorden van Nederland trekt een neerslaggebied over, waardoor het onophoudelijk blijft regenen. Ook het midden en het zuiden van ons land hoeven niet te rekenen op droogte.

Vanmiddag

Vanmiddag ziet het er niet veel beter uit. Heel af en toe is het droog, maar het zonnetje verbergt zich achter de wolken. In combinatie met een felle zuidwestenwind voelt het meer aan als herfst, dan als hartje zomer. De wind is vrij hard, met een kracht van 4 tot 7.

Windstoten kunnen snelheden halen tot wel 70 kilometer per uur en dat is geen pretje. Aan het eind van de middag trekt een nieuw regengebied het land binnen. Voornamelijk het zuiden van Nederland gaat hier veel hinder van ondervinden.

Zwaar noodweer op komst: KNMI slaat alarm voor acht provincies

Morgen noodweer

Wie denkt dat vandaag al waardeloos wordt, kan beter niet verder lezen. Morgen is de zomer ook ver te zoeken. Al in de ochtend trekken felle buien over ons land.

Plaatselijk kunnen deze zeer pittig uitpakken, waarbij ook zwaar onweer en flinke hagelstenen ons land op zijn kop kunnen zetten.

Zwaar noodweer op komst: KNMI slaat alarm voor acht provincies

Om die reden heeft het KNMI code geel afgegeven voor in maar liefst acht provincies. Het gaat om Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord-Holland en het Waddengebied. Vanaf 08.00 uur morgenochtend gaat het weeralarm in.

Volgens Weeronline verlaten de onweersbuien ons land uiteindelijk via het oosten. Dat zal echter pas laat in de middag zijn en dus staat ons een ontzettend onstuimige dag te wachten.

Woensdag

Ook woensdag zit er geen verbetering in en kun je maar beter een paraplu bij de hand houden. De dag begint droog, maar in de loop van de ochtend gaat het wederom regenen.

Lokaal kan het gaan onweren en het zonnetje laat zich niet zien. De temperatuur is ‘stabiel’, met een graad of 20, 21 en dus niets om naar uit te kijken. Aan de kust kunnen we een vrij krachtige zuidwestenwind verwachten. Nu is de vraag wanneer het eindelijk beter weer gaat worden.

Die kans zit er pas NA het weekend in. De komende zes dagen worden gekenmerkt door regen, onweer en hagel. Niet zo’n prettige vooruitzichten.

Scroll naar boven