Zwaar noodweer op komst: KNMI geeft weeralarm af

KNMI meldt extreem noodweer: ''Het gaat helemaal los''

De zomer in Nederland is ons tot op heden niet erg gunstig gezind. We blijven maar aanmodderen met het weer en ook vandaag is ons niet gunstig gezind. Het KNMI heeft code geel uitgevaardigd, omdat het weer flink afzien wordt.

Waar elders in Europa (met name het zuiden) de temperaturen de pan uitrijzen, blijft Nederland een beetje achter. Het is al weken wisselvallig.

Weerman Jan Visser van NH Nieuws voorspelde al een week vol regen, en hij lijkt het bij het rechte eind te hebben. Wat staat ons precies te wachten?

Onweer

Maak je borst maar nat, want het KNMI heeft code geel uitgevaardigd voor maar liefst acht provincies. Alleen Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg blijven gevrijwaard van ellendig weer.

In de andere provincies krijgen inwoners te maken met kneiterhard onweer, kans op hagel en windstoten die wel zeventig kilometer per uur kunnen halen. Tel daarbij op dat er lokaal veel neerslag kan vallen, en het plaatje is weer compleet.

Noodweer op komst: KNMI geeft weeralarm af

Vandaag

Weeronline voorspelt hetzelfde weerbeeld. Ook zij spreken van ‘pittige buien, onweer en hagel’. Het wordt tussen de 19 en max. 22 graden.

Aan het begin van de middag blijven vooral in het uiterste oosten nog een paar buien hangen. In het westen klaart de boel enigzins op. De opklaringen breiden zich gedurende de middag snel oostwaarts uit.

Ook de oostelijke helft van Nederland kan ‘s-middags van het zonnetje genieten. Op dat moment is het prima weer om lekker naar buiten te gaan.

Vanavond is het overal in Nederland droog en grotendeels helder. Vannacht neemt de bewolking echter weer toe vanuit het westen. Dit gaat gepaard met een regengebied dat over ons land trekt. In het zuidwesten komt het als eerst met bakken uit de hemel. In het noordoosten regent het morgenochtend.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat waarschuwt voor potentieel gevaarlijke situaties op de weg. Door de vakantieperiode heeft het weer vrijwel geen invloed op de spits. Weggebruikers wordt opgeroepen desondanks rekening te houden met de weersituatie, die erg onstuimig zal zijn.

Scroll naar boven