Bij een zwaar busongeval in het Noord-Franse Libercourt zijn de 45 inzittenden vandaag aan de dood ontsnapt. De chauffeur van de FlixBus was vermoedelijk in slaap gevallen en ramde het voertuig twee keer tegen een brugpijler.

Uiteindelijk wist de bestuurder de bus alsnog op de pechstrook tot stilstand te brengen, meldt Het Laatste Nieuws. De FlixBus was onderweg naar het Franse Brest, toen de chauffeur rond 10.00 uur de macht over het stuur verloor. Een inzittende spreekt van ”een zware klap”, waarbij het ”een wonder is dat de bestuurder het voertuig uiteindelijk alsnog naar de pechstrook kon dirigeren.”

Twee zwaargewonden

Nadat de FlixBus tot stilstand was gekomen, brak er uiteraard paniek uit onder de inzittenden. Een passagier zegt dat iedereen naar buiten wilde, totdat hij samen met iemand anders besefte dat er twee anderen in de bus achtergebleven waren.

”Het meisje was zwaargewond, maar zal het wel halen. Die jongen was er heel wat erger aan toe. Ik vrees het ergste voor hem.”

BEKIJK OOK  Nederlands kind (5) in Italië aangereden voor ogen van ouders

Franse media melden dat de twee twintigers met zware verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. In totaal zijn er zeven gewonden te betreuren. Naast de twee zwaargewonden, raakten nog vijf andere inzittenden lichtgewond. Er zal uiteraard onderzoek worden gedaan naar de toedracht van het ongeval.


Like it? Share with your friends!