Zoveel contant geld mag je dit jaar maximaal bij je bank opnemen

20 euro bill on white and blue textile

Het is ook in 2024 nog mogelijk om contant geld te pinnen. Helaas moet je daar vanaf een bepaald bedrag voor betalen. De ene bank is de andere bank niet en daarom heeft Trendnieuws voor je uitzocht tot welke bedragen je per bank kunt gaan, voordat er kosten worden gerekend.

Contant geld

Ook dit jaar kunnen we dus nog gewoon betalen met onze muntjes en briefjes. En gelukkig ook maar, want stel je voor dat banken ineens een storing krijgen. Dat gebeurt helaas nog wel eens. Als je in de toekomst wellicht niet meer met cash kunt betalen, is dat niet prettig.

Zoals je wellicht weet hanteren banken jaarlijks een ‘maximaal opnamebedrag’. Anders gezegd: je mag ieder jaar slechts tot een bepaald bedrag gratis geld opnemen. Kom je daarboven, dan berekent de bank kosten. Waarom ze dat doen? Om jou te ontmoedigen om contant geld op te nemen.

Kosten opname contant geld

In dit artikel geven we je een handig overzicht van de bedragen die je jaarlijks kunt opnemen bij banken, zonder dat je daar extra kosten voor hoeft te betalen. We hebben ervoor gekozen om de drie grootste banken in Nederland uit te lichten. Er zijn natuurlijk nog meer banken.

ABN-Amro

Bij de ABN-Amro mag iedereen met een betaalrekening ieder jaar tot maximaal 17.500 euro opnemen. Kom je daarboven? Dan betaal je 5 euro per transactie, plus 0,50 procent over het bedrag dat je opneemt.

ING-Bank

Heb jij een rekening bij ING, dan kun je zoveel contant geld opnemen als je wil. De eerste twaalf keer is dat kostenloos. De keren daarna kost je dat 0,80 cent per keer.

Rabobank

De Rabobank hanteert geen maximaal op te nemen cashbedrag per jaar. Klanten met een Rabo DirectPakket, BasisPakket of een Studentenpakket, betalen 0,75 eurocent per opname.

Heb jij bij de Rabobank een Rabo TotaalPakket, RiantPakket of een JongerenRekening? Dan hoef je niets te betalen voor de opname van cash geld.

Tot dit bedrag mag je in 2024 maximaal contant betalen in een winkel

Scroll naar boven