Zoontje mag niet op sport van moeder: ”Heb geld nodig voor botox”

Zoontje mag niet op sport van moeder: ''Heb geld nodig voor botox''

Een moeder heeft besloten dat haar botox-behandelingen, die ze ziet als een vorm van zelfverzorging, een stuk belangrijker zijn dan sporten voor haar kind. Het maandelijkse lidmaatschapsgeld steekt ze liever in haar lippen.

Onmisbaar

In het verhaal, dat oorspronkelijk afkomstig is van Kidspot en dat nu gedeeld wordt door de Britse krant The Mirror, voert de moeder botoxbehandelingen aan als ‘onmisbaar’.

In het gesprek vertelt de moeder dat haar beweegredenen wellicht overkomen als egoïstisch en ijdel. Ze wijst er echter ook op dat moeders veel andere offers moeten brengen.

Geen geld voor beide

De moeder, die drie kinderen heeft, stelt dat ze zou wensen geld te hebben voor zowel de sport van haar zoon als voor botox. Helaas heeft ze dat niet.

De sport van haar kind zou ongeveer 60 euro per maand kosten. ”Maar dan ben je er nog niet, want er moet ook een tenue worden aangeschaft.

Om bovenstaande redenen heeft de moeder het verzoek van haar zoon geweigerd. ”Ik hou er van hoe gepassioneerd ze zijn over alles wat ze doen. Ik zou niets liever willen dan mijn kinderen aanmoedigen en ondersteunen. Maar tegelijkertijd vind ik dat er balans moet zijn.”

Zoontje mag niet op sport van moeder: ''Heb geld nodig voor botox''

De naamloze ouder noemt Botox een vorm van ‘zelfzorg’. ”Ik word er gelukkig van en het geeft me zelfvertrouwen. Ik denk dat dit terug te zien is in meerdere aspecten van mijn leven, inclusief het ouderschap.”

Geen spijt van

De vrouw hoopt verzoeken van haar zoon in de toekomst in te kunnen willigen, maar heeft er op dit moment geen spijt van.

”Ik weet dat sommige mensen mijn keuze niet zullen respecteren, maar jezelf verzorgen maakt echt een verschil in je leven. Daarbij heb ik al veel voor mijn kinderen opgeofferd. Mijn zoon vond het overigens helemaal niet zo erg. Schouderophalend ging hij door met zijn dag.”

Scroll naar boven