Je leven riskeren om naar de zonnebank te gaan – dit is waarom het zo gevaarlijk is

zonnebank uv-straling gevaarlijk

Het is geen geheim dat veel mensen zich beter voelen met een kleurtje. Toch kan de manier waarop we het krijgen extreem gevaarlijk voor onze gezondheid. ‘Fake Tan’ producten maken de afgelopen jaren een opmars. Toch kiezen veel mensen er nog steeds voor om naar de zonnebank te gaan om een kleurtje te krijgen.

Zonnebank is extreem gevaarlijk

Zonnebanken gebruiken ultraviolette (UV) straling, wat je kunt vergelijken met wat de zon afgeeft. Als het licht op de huid komt, komt melanine vrij. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om een ​​kleurtje te hebben wat niet afgeeft op je lakens, kan de schade die deze UV-stralen met zich meenemen schadelijk zijn voor je gezondheid.

86% van de melanoom gevallen (een type huidkanker) wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan UV-straling. Dat betekent dat 86% van de gevallen voorkomen had kunnen worden. Zelfs een eenmalig gebruik van de zonnebank kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

zonnebank uv-straling gevaarlijk

UV-straling

Zonnebanken produceren ultraviolette straling en worden gebruikt om de huid te bruinen. Helaas zijn dezelfde soorten ultraviolette straling die de huid bruinen, dezelfde die schade aan de huid door de zon veroorzaken. Dat komt omdat veel zonnebanken een grotere dosis UV-straling afgeven dan een tropische middagzon.

Je kunt de schade die UV-stralen veroorzaken niet altijd zien. Het kan tot wel 20 jaar duren voordat de symptomen van huidbeschadiging verschijnen. Het is dus extreem belangrijk om je altijd goed in te smeren, of de zon zo veel mogelijk vermijden als je snel verbrand. Het kan ook helpen om genoeg schaduw in de buurt te hebben.

Weet je wat volgens nieuw onderzoek wel goed is voor je gezondheid? Een weekendje weg gaan! Zeker in deze tijd krijgen steeds meer mensen behoefte aan vakantie, en wij kunnen begrijpen waarom. Dit is waarom een weekend weggaan met vriendinnen goed is voor je gezondheid!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven