Zomer barst los: ”Tropische hitte in aantocht”

Zomer barst los: ''Tropische hitte in aantocht''

De zomer begint officieel pas over enkele weken, maar als we de weersvoorspellingen bekijken gaat het de komende week al flink warm worden. Sterker nog, we krijgen te maken met tropische hitte. Extreem goed nieuws voor strandliefhebbers!

Komende dagen

Laten we even beginnen met het weer van vandaag. De zon schijnt fel, met slechts enkele stapelwolken. Het blijft gelukkig droog. In het overgrote deel van Nederland wordt het 20 tot 23 graden. Het zuidoosten kan genieten van een graadje meer. Lokaal wordt het 24 graden.

Morgen schijnt het zonnetje wederom heerlijk. Helaas komt er ook wat bewolking bij kijken. Vooral in het noorden en het noordwesten is dat aan de orde.

Kustprovincies kunnen rekenen op een graad op 18, 19. Aan zee is het zelfs nog koeler. Bivakkeer jij op de Waddeneilanden, dan is een jas raadzaam. Het zal de temperatuur niet hoger worden dan 15 graden. Het binnenland daarentegen krijgt met lokaal 20 tot 24 graden wederom lekker weer.

Meteorologen in shock: ''Tropische hitte in aantocht''

Dinsdag en woensdag

De dagen erna, dinsdag en woensdag, gaan we gebukt onder de noorden- tot noordoostenwind. Het blijkt daardoor in het noorden en noordwesten best koel. De temperaturen zullen liggen tussen de 15 en 19 graden. Elders in het land wordt het wederom 20 tot 24 graden.

Tropische hitte

Maar dan…Donderdag schiet de temperatuur lekker omhoog. Het wordt dan maar liefst 25 graden. De dagen die daarop volgen, wordt het nog warmer.

Volgend weekend wordt het pas echt lekker. Grote delen van Nederland kunnen dan genieten van 27 graden. In het zuiden en het oosten wordt dat zelfs 28 of 29 graden.

Als we Weeronline mogen geloven, is de kans zelfs 40 procent dat we over de 30 graden heengaan. Zij spreken dan ook van ’tropisch warm weer’.

We gaan het meemaken…

Scroll naar boven