Zoë (26) en Dave (40) voeden hun twee kinderen op zonder regels

Zoë (26) en Dave (40) voeden hun twee kinderen op zonder regels

De 26-jarige Zoë en de 40-jarige Dave Wallace uit het Britse Wigan houden er een aparte opvoedingsstijl op na. Hun twee kinderen Dominic (4) en Parker (1) mogen alles zelf bepalen. 

Zo mogen de kinderen zelf bepalen wanneer ze naar bed gaan. Zoë: ”Ik hanteer geen vaste bedtijd voor de kinderen. Als ze moe zijn, dan hoor ik het wel. Op sommige dagen liggen ze om 18.30 uur plat, maar soms is dat om 23.00 uur. Het is wat zij prettig vinden.

Zoë: We horen van andere ouders dat hun kinderen vaak gaan huilen als ze naar bed moeten. Doordat onze kinderen dat zelf mogen bepalen, vloeien er geen tranen.”

Zoë (26) en Dave (40) voeden hun twee kinderen op zonder regels

Toegang tot elektronica

Een ander controversieel iets, is dat de kinderen onbeperkt toegang hebben tot elektronica. Zoë en Dave willen niet dat de kinderen gehinderd worden door bijvoorbeeld ‘schermtijd’. Dominic en Parker hebben toegang tot de televisie, YouTube, tablets en mogen zelfs de laptops van hun ouders gebruiken.

“Ze hebben alle vrije toegang die ze nodig hebben (onder ouderlijk toezicht natuurlijk), maar ze kennen nog steeds hun eigen grenzen. Mijn zoon geeft bijvoorbeeld na een uur zijn tablet en gaat dan kleuren of spelen met zijn actiefiguren. Zo zie je dus dat als je kinderen alles zelf laat bepalen, dat goed werkt”, aldus de moeder.

Kritiek

Zoë en Dave posten hun opmerkelijke opvoedstijl op TikTok en krijgen regelmatig kritiek. Het raakt hen nauwelijks. ”Het zijn onwetende mensen”, aldus Zoë.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoe Wallace (@zoewallaceyt)

Scroll naar boven