Zo vaak moet je een afwasborstel vervangen: ”Wacht nooit langer”

Zo vaak moet je een afwasborstel vervangen: ''Wacht nooit langer''

Afwasborstels, iedereen die met de hand afwast heeft er eentje. De goedkope borstels zijn echter als een magneet voor restjes avondeten en een afwasborstel is dan ook een broedplaats voor bacteriën. Maar hoe vaak moet je zo’n borstel nou vervangen?

Afwasborstels zijn een hygiënische manier om de vaat schoon te maken. Tenminste, wanneer je op tijd vervangt. Want wie dat niet doet kan te maken krijgen met meer bacteriën dan op een wc-borstel. Dat wil je natuurlijk niet. Tenminste, daar gaan we dan maar van uit.

Schoonmaken

Je kunt er voor kiezen om een afwasborstel schoon te maken. Stop hem in de vaatwasser (als je die hebt) en laat deze draaien op 60 graden. Dat doodt de meeste bacteriën.

Wat je ook kunt doen is de afwasborstel een uur in een mengsel van witte azijn en een druppel afwasmiddel laten staan. Of in een mengsel van dikke bleek en water. Spoel hem daarna wel even goed af.

Vervangen

Afwasborstels zijn gelukkig goedkoop, dus als je geen zin hebt om hem schoon te maken kun je gewoon een nieuwe kopen. Op het moment dat de haartjes van de borstel naar buiten gaan staan, weet je dat het tijd is om een nieuwe te kopen. Dus bekijk je borstel even.

 

Scroll naar boven