23 september 1988 was de datum dat Ernest en Anneke Robinson hun zoon Matthew Stanford Robinson welkom heette. Matthew werd geboren met ernstige handicaps. Vanwege een gebrek aan zuurstof was hij blind en verlamd vanaf zijn nek naar beneden. Artsen zeiden dat Matthew maar een paar uur zou leven, maar dankzij de steun van zijn familie en zijn kracht leefde Matthew 10 en een half jaar lang.

Toen Matthew in 1999 overleed besloot de vader van Matthew (Ernest) om de grafsteen van zijn zoon speciaal te maken, iets waar Matthew symbool voor zou staan in plaats dat het verdriet symboliseerde. Onderaan dit artikel zie je foto’s en begrijp je meteen waarom mensen dit een van de meest ontroerende grafsteen van de wereld vinden…

Toen de ouders van Matthew in 1988 te horen kregen dat hij hoogstwaarschijnlijk maar een paar uur te leven had, waren ze ontzettend emotioneel en probeerde ze van elk moment te genieten die ze met hem hadden. Maar Matthew was heel sterk. Hij leefde een leven vol liefde en ondanks dt hij maar een paar woorden kon zeggen, bleef Matthew zijn familie en iedereen om hem heen inspireren.

Uiteindelijk stief Matthew in zijn slaap op zondag 21 februari 1999 voor zijn 11e verjaardag. Bij zijn begrafenis zat de kerk vol rouwdragers. Matthew’s ‘doodsbrief bevatte de volgende boodschap:

“En dan zal het eindigen, dat de geesten van hen die gerechtvaardigd zijn in een staat van geluk worden ontvangen, een geluk die paradijs wordt genoemd, een staat van rust, een staat van vrede, waar zij zullen rust van al hun zorgen en verdriet. “

In 2000 liet Ernest een grafsteen bouwen ter nagedachtenis van Matthew. Het beschikt over een prachtig beeldhouwwerk van een jongen die opstond uit zijn rolstoel en reikte naar de hemel.

Nu is de grafsteen een plaats van hoop geworden in plaats van rouw en wordt hij bezocht door miljoenen mensen van over de hele wereld. Enjoy Utah beschrijft het als volgt:

“Op een dag tijdens het rondrijden op de begraafplaats in Salt Lake City, zag ik deze prachtige grafsteen staan. Het bracht mij meteen tranen in mijn ogen en nog steeds word ik emotioneel als ik er langs rij. Nooit eerder heb ik zo’n ontroerend beeld gezien dat zo veel zegt op het eerste gezicht. ”

Geïnspireerd door hun zoon, begonnen Ernest en Anneke een goed doel genaamd Ability Found. De organisatie helpt gehandicapten met middelen die sommigen niet kunnen betalen en door anderen te helpen, eren ze Matthew voor al het goede dat hij hen heeft gegeven. Wat een prachtig verhaal en een prachtige manier om kleine Matthew te eren. Deel als je het hiermee eens bent!

Bron: Enjoy Utah

Wat vind jij? Reageer hieronder