ZIEN: Oudste vrouw ter wereld, geboren in in de 19de eeuw, overleden

Een vrouw die werd beschouwd als de oudste persoon ter wereld, is op 124-jarige leeftijd overleden. Lola Francisca Susano uit de Filipijnen was de laatste persoon die voor de 20ste eeuw werd geboren.

Doodsoorzaak

De officiële doodsoorzaak is op het moment van schrijven nog onbekend. Echter, zoals is gerapporteerd door CNN Filippijnen, zal het lichaam van Lola nog moeten worden getest op het coronavirus. Ze had geen symptomen vlak voordat ze stierf.

Lola stond op het punt om te worden uitgeroepen tot oudste persoon ter wereld door het Guinness World Records-team. Haar geboortedatum was vastgelegd op 11 september 1897. Als ze officieel was geverifieerd, zou Lola het record hebben gebroken dat eerder in het bezit was van de Franse Jeanne Calment, die in 1997 op 122-jarige leeftijd stierf.

Lola schreef haar lange levensduur toe aan het hebben van een volledig plantaardig dieet. Ook had de 124-jarige Lola nog nooit een glas alcohol geconsumeerd. Ze beweerde ook dat ze haar longen gezond had gehouden door elke ochtend de tijd te nemen om mondharmonica te spelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven