Een fraudeur die beweerde te werken voor de gezondheidszorg in Engeland (GGD) injecteerde een 92-jarige vrouw met een vals Covid-19-vaccin, heeft City of London Police gezegd.

De politie is op jacht naar op de man die 175 euro aan het het slachtoffer in Surbiton, Zuidwest-Londen vraagde.

De politie zei dat het “cruciaal” was dat hij zo snel mogelijk wordt gepakt omdat hij “het leven van mensen in gevaar kan brengen”.

Agent Kevin Ives beschreef het als een “walgelijke en totaal onaanvaardbare aanval”.

nep vaccin

Er wordt gewaarschuwd in Engeland dat er mensen bij huizen aanbellen en een vaccin aanbieden. Ook zouden er neppe sms’jes worden verstuurd.

In het kader van de huidige plannen voor het uitrollen van het coronavirusvaccin worden mensen in Engeland uitgenodigd om het vaccin te krijgen door hun huisarts of zorgverlener.

Dartpijltje

De politie zei dat het slachtoffer de man op de middag van 30 december haar huis binnenliet nadat hij zei dat hij voor de NHS (Engelse GGD) werkte en daar het Covid-19 vaccin moest toedienen.

BEKIJK OOK  Voetbalsupporters krijgen hesjes van de politie om hun stad te beschermen

Ze zei zij dat ze met een soort van ‘dartpijltje’ werd geprikt en £160 moest betalen (ogenveer 175 euro). De man zei vervolgens dat ze het geld zou terugkrijgen van de overheid.

De politie zei dat ze niet wisten welke, indien van toepassing, ingrediënten werden toegediend. De vrouw is gecontroleerd in haar lokale ziekenhuis en had gelukkig geen bijwerkingen.

De politie deed een beroep op informatie om de verdachte te helpen identificeren.

Hij voegde toe: ,,Het is essentieel wij hem zo spoedig mogelijk vangen aangezien niet alleen hij individuen van geld bedriegt, kan hij het leven van mensen in gevaar brengen”.

De man bracht een tweede bezoek aan het huis van de vrouw op 4 januari, toen hij vroeg om nog eens £100, zei de politie.

BEKIJK OOK  Video: Burgemeester Aboutaleb richt zich tot relschoppers: ‘Heb je nu een goed gevoel?’

Engelse agenten hebben vrijdag de camerabeelden vrijgegeven van een man gekleed in een marineblauw trainingspak met witte strepen aan de zijkant, die ze willen spreken in verband met het incident.

Hij wordt beschreven als een blanke man in zijn vroege jaren ’30, die ongeveer 5ft 9ins (1.75m) lang is, van gemiddelde bouw, met lichtbruin haar dat terug wordt gekamd. Hij spreekt met een Londens accent.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei: “NHS Engeland zal nooit vragen om bankgegevens, Pin-nummers of wachtwoorden, als hij contact met u opneemt over een inenting.

“Elke communicatie die beweert afkomstig te zijn van de NHS maar om betaling vraagt, of om bankgegevens, is frauduleus en kan worden genegeerd. Het kan worden gemeld bij de politie via Action Fraud.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!