ZIEN: Oekraïense burgers lopen richting Russische tanks in hoop ze te stoppen

Oekraïne

Er is een video opgedoken van een grote groep Oekraïners die oprukkende Russische tanks stoppen door simpelweg naar hen toe te lopen. Op de beelden is te zien hoe tientallen burgers rustig richting de tank lopen.

Viraal

De moedige actie van de burgers zijn online geprezen door veel mensen, met als commentaar een Twitter-gebruiker: “Ongewapende burgers lopen naar een Russische tank! Oekraïense mensen geven de wereld een les in patriottisme en moed.”

Maar dit is niet de eerste keer dat beelden worden gedeeld waarop te zien is dat Oekraïense inwoners in opstand komen tegen tanks na de Russische invasie. In een andere clip die is gedeeld door de Oekraïense nieuwszender HB is een man te zien die pal voor Russische militaire voertuigen gaat staan die hem proberen te passeren.

Oekraïne heeft ook een beroep gedaan op iedereen die in staat is, om zich te verdedigen. Naar verwachting zullen veel burgers de strijd aangaan. Vorige week riep de Oekraïense president Zelenskyy de burgers van Europese landen al op om zoveel mogelijk te protesteren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven