De grootste provincies van ons land zijn donkerrood gekleurd op de Europese corona kaart. We hebben het over de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Dit komt omdat er veel mensen positief zijn getest in de afgelopen halve maand.

Rode Provincies

Drenthe, Limburg, Flevoland en Zeeland blijven op de gewone rode kleur staan. Een groot contrast als je naar een paar weken geleden kijkt, toen het grootste gedeelte van ons land nog op groen stond. De kans bestaat nu dat andere Europese landen regels gaan invoeren als je als Nederlander op vakantie wilt.

Het ziet er nu dus naar uit dat Nederland het zwakste jongetje van de klas is geworden in Europa. Al wekenlang nemen de bestemmingen toe. Gekker is nog dat veel mensen alsnog besluiten om het vliegtuig naar het buitenland te pakken voor vakantie. We houden dit in de aankomende weken goed in de gaten.

Corona gevallen Europa

Ook in vakantielanden die populair zijn onder Nederlanders nemen het aantal besmettingen toe. Zo zijn delen van Spanje ook naar donkerrood gaan. Maar ook in Griekenland zijn de rapen gaar. Het eiland Kreta is ook naar donkerrood gegaan. In Frankrijk zie je nu ook groene delen naar oranje kleuren.

Toch is het virus in Europa tot dusver goed onder controle. Het grootste gedeelte van het continent is groen, met af en toe wat oranje plekken. Voor die landen kunnen Nederlandse toeristen een gevaar zijn, omdat ze de erg besmettelijke Delta-variant van het coronavirus mee kunnen nemen.


Like it? Share with your friends!