(ZIEN) Mark Rutte enorm aangeslagen, is emoties nauwelijks de baas

(ZIEN) Mark Rutte enorm aangeslagen, is emoties nauwelijks de baas

Mark Rutte is des duivels over het bezoek van boeren aan de woning van minister Christianne van der Wal. De minister-president verblijft momenteel in Madrid, waar hij de NAVO-top zal bijwonen. Vanaf die locatie laat Rutte dat hem ”verschrikkelijke beelden” onder ogen zijn gekomen. ”Dit gaat alle perken te buiten.”

Volgens Rutte misdraagt slechts ”een kleine groep” boeren zich. De premier roept boeren daarom op om het beschaafd te houden want, zo zegt hij: ”Dit is niet hoe we het in Nederland doen.”

Hij vindt het ook ”slecht voor de zaak waar boeren voor staan” en meent dat ”een kleine groep het verpest voor de rest.” Rutte wil dat er vanaf nu rustig geprotesteerd gaat worden. Wat hij daarmee bedoelt is niet helemaal duidelijk.

NAVO-top heeft prioriteit

Rutte staat vierkant achter minister Christianne van der Wal, die ”ontzettend geschrokken” is. Van haar eigen plannen wellicht.

Meerdere partijen, waaronder PvdD en D66 hebben een spoeddebat aangevraagd, dat vandaag moet plaatsvinden. Rutte meent dat hij hier niet voor kan terugkeren naar Nederland, omdat de ”NAVO-top ontzettend belangrijk is.” De premier zegt dat deze over de veiligheid van Nederland gaat en de Russische agressie tegen Oekraïne.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven