Zien: Man houdt het bizarre wereldrecord van ‘meeste Big Macs gegeten’

Een opmerkelijk bericht uit de VS, waar een man zijn eigen Guinness World Record heeft verbroken voor het eten van meer McDonald’s Big Macs dan wie dan ook. Het gaat om maar liefst 32.000 stuks van de iconische hamburger. Donald Gorske, 67, won eerder in 1999 de titel voor ‘meeste Big Mac-burgers gegeten in je leven’.

Nieuw Record

Tweeëntwintig jaar later is zijn totale aantal hamburgers opgelopen tot maar liefst 32.340. Sinds 1972 eet Donald twee Bic Macs per dag. In een gesprek met Guinness World Records legde hij zijn redenering achter het hamburgerritueel uit.

Hij zei: “Ik hou van hamburgers als geen ander voedsel. Volgend jaar zal ik ze bijna 50 jaar eten, nadat ik elke dag een Big Mac heb gegeten. Dit is een Big Mac van McDonald’s – het is de beste hamburger ter wereld! Als ik iets lekker vind, blijf ik er altijd bij.”

Zijn reis om wereldrecordhouder te worden begon toen hij op 17 mei 1972 zijn eerste auto kreeg.Hij zei over dit levens veranderende moment: “Ik reed rechtstreeks naar McDonald’s, kocht mijn eerste drie Big Macs, stapte in de auto en at ze op. Op
dat moment zei ik: ‘Ik ga deze waarschijnlijk voor de rest van mijn leven eten. Vanaf dat moment heb ik ze allemaal geteld.”

Maar zijn liefde voor Bic Macs vertaalt zich door naar zijn relatie. Zijn vrouw Mary zei hierover: “Don Gorske vertelde me niet over zijn Big Mac-obsessie toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, ik weet niet zeker of het toen al een obsessie was. Ik realiseerde me gewoon niet dat het voor altijd zou doorgaan.”

Disclaimer: Hij loopt ook ongeveer tien kilometer per dag om zijn gezondheid te behouden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven