Zien: Honderden mensen proberen snel een vlucht te pakken in London

Passagiers verzamelden zich gisteravond op de drukke luchthaven van Heathrow in een poging om aan boord te komen bij een van de laatste vlucht naar Dublin nadat verschillende Europese landen hun deuren hadden gesloten om vanuit het Verenigd Koninkrijk te reizen.

Nederland en België waren de eersten die hun reisverbod aankondigden maar Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Bulgarije, Finland en Denemarken hebben nu dit voorbeeld gevolgd door vluchten vanuit Groot-Brittannië naar Europa voor minstens 48 uur te verbieden.

Ierland heeft ook een tijdelijk verbod aangekondigd maar dat ging pas gisteravond om 00:00 van kracht waardoor mensen gisteravond in Heathrow’s Terminal 5 samenkwamen in afwachting van een naar verluidt overgeboekte vlucht van British Airways die door Aer Lingus wordt uitgevoerd en die om 20.55 uur zal vertrekken.

De Ierse regering gaf naar verluidt een andere vlucht laattijdig toestemming om op 22.30 uur op te stijgen en slechts 15 minuten voor het reisverbod te landen.

Passagier Rachael Scully tweette: “De Ierse regering heeft groen licht gegeven en we hebben een vlucht gekregen. Vanwege de landing om 23:45 uur. Ik was zo blij toen het nieuws eenmaal bekend werd gemaakt. Een kerstwonder!”

Het verbod geldt ook voor passagiers die met veerboten over de Ierse Zee reizen.

Een woordvoerder van British Airways bevestigde aan MailOnline: “Onze teams zorgden voor de klanten terwijl we dringend naar alternatieve regelingen keken om ze zo snel mogelijk op weg naar Dublin te krijgen.”

Velen in Ierland hebben er echter op aangedrongen om niet te reizen vanwege het risico dat de nieuwe variant van het coronavirus met hen mee zou kunnen reizen.

De stam, die naar verluidt maar liefst 70 procent besmettelijker is, is voor veel landen de katalysator geweest voor het besluit om een verbod in te voeren voor reizigers die het Verenigd Koninkrijk verlaten.

Eén persoon gaf commentaar: “Met alle respect jongens, jullie reizen uit een van de hoogst besmette gebieden met een meer besmettelijke stam van #Covid_19..Jullie lopen het risico om het naar #Ierland te brengen. Overweeg alsjeblieft om thuis te blijven. Ik weet dat het moeilijk is.

Een ander zei: “AUB heroverweeg je plannen. Je riskeert een meer besmettelijke vorm van covid naar Ierland te brengen. Ouderen en kwetsbare mensen brengen de kerstdagen letterlijk alleen door en zijn bang om hun familie te zien. Wees niet egoïstisch, vluchten van het Verenigd Koninkrijk naar hier worden nu niet voor niets tegengehouden.

Net als de Europese landen die Britse reizigers hebben verboden, hebben ook Israël, Turkije, Koeweit, Saoedi-Arabië en El Salvador hun grenzen gesloten.

De Verenigde Staten hebben nog geen actie ondernomen, terwijl Canada een initieel verbod van 72 uur heeft afgekondigd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven