(ZIEN) Feestvierende menigte zakt door houten vloer tijdens band-optreden

Feestvierende menigte zakt door houten vloer tijdens band-optreden

Een optreden van de Westfriese band Oôs Joôs bij Argos in De Weere liep afgelopen zaterdag lichtelijk uit de hand, toen het enthousiast swingende publiek door de houten vloer zakte. Uit voorzorg werd de rest van het optreden voortijdig afgeblazen.

“Het gebeurde tijdens de laatste set”, zegt zanger Edwin de Weerd die lokaal bekendstaat als ‘Kleine Gertje’. ”Iedereen was aan het dansen en zingen en toen ineens zakten ze een stuk naar beneden.” Achteraf bleek het te gaan om slechts 30 centimer.

Publiek had niks door

Kleine Gertje had geen idee wat er aan de hand was, totdat vrijwilligers langs de kant naar de band begonnen te zwaaien. ”Ze gebaarden dat we moesten stoppen. Dat hebben we gedaan. Eerst konden we niet geloven wat er gebeurd was, maar het was echt zo.”

Ook het publiek het niet direct in de gaten dat de vloer een stukje naar beneden was gekomen. “Iedereen had natuurlijk ook wat biertjes op en was uitgelaten. Nadat we stopten met spelen ging het licht aan en is iedereen naar buiten gegaan. Dat ging heel gemoedelijk allemaal.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oôs Joôs (@oosjoos)

Vloer niet in beste staat

Het gebouw is in beheer van de gemeente en de jongerenvereniging die in het pand huist, had al eens aangegeven dat de vloer z’n beste tijd had gehad. “Nou, dat is dus echt zo gebleken”, aldus De Weerd.

Hij is opgelucht dat niemand gewond is geraakt en kijkt ondertussen alweer uit naar het volgende optreden van de band. “Dat is volgende week op een buurtfeest in Bovenkarspel. Dan spelen we gewoon buiten, dus hoeven we niet bang te zijn dat hetzelfde gaat gebeuren”, grapt hij.

Nabeschouwing: De gebruikte foto is afkomstig van het Instagram-account@oosjoos.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven