Zien: Feest in daklozenopvang nadat gemeente per ongeluk energietoeslagen stort

Gemeente maakt kapitale fout: Ongeveer 700 daklozen ontvangen 800 euro energietoeslag

Daklozen in sociaal pension De Opvang is Alkmaar zijn uitzinnig van vreugde. Zij werden van de week blij verrast door de gemeente, die maar liefst 38 daklozen een bedrag van 800 euro aan energietoeslag stortte.

Kapitaal foutje van slechts 30.000 euro. Eigenaar van De Opvang Jolanda Eilender is woest: ”800 euro naar mensen die er niets aan hebben. Daar gaan ze drank en drugs van halen. Bij velen is het geld al op. Wij zijn de voorschieters van alle drugsbaronnen.”

Foutje, moet kunnen baas

Eilender heeft een donkerbruin vermoeden dat er een fout is gemaakt bij de gemeente, die ze laksheid verwijt. ”Een druk op de knop en iedereen had het geld. Ze hebben niet eens gekeken wie energie betaalt en wie niet.” Iemand die dakloos is, ontvangt natuurlijk geen rekeningen.

Ook bij de regionale opvang DnoDoen is het helemaal misgegaan. Ook hier hebben cliënten geld ontvangen, terwijl ze er geen recht op hebben.

Gemeente maakt kapitale fout: Ongeveer 700 daklozen ontvangen 800 euro energietoeslag

Volgens de gemeente Alkmaar, die reageert tegenover De Telegraaf, is er inderdaad geld gestort naar inwoners met een laag inkomen. ”Hier vallen ook inwoners onder die in de opvang verblijven, of beschikken over een briefadres. Het geld is bedoeld om (een deel van) de energiekosten te betalen. Daarmee hebben wij uitvoering gegeven aan de kabinetsregeling.”

‘Daklozen betalen helemaal niets’

Eilender noemt het ’te gek voor woorden’ en zegt: ”Ze betalen geen gas, ze betalen helemaal niets. Eentje heeft zelfs 1.500 euro gekregen. Dat is zogenaamd voor een scooter. Die man heeft niet eens een rijbewijs.” Ze denkt dat zo’n 600 tot wel 700 mensen onterecht geld hebben gekregen.

”Een half miljoen flikkeren we overboord. We hadden nog beter de kont ermee kunnen afvegen, want nu hebben we er ook nog ellende van. Haar pension noemt ze momenteel de hel op aarde: ”Ze zijn hier als ze al drank en drugs op hebben. Ze hebben ook nog eens vakantiegeld gekregen. Hopelijk is al het geld over een week op twee helemaal op.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven